Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060711140

Vragen van de leden De Wit en Jasper van Dijk (beiden SP) aan de ministers van Justitie en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over nachtelijke datingprogramma's. (Ingezonden 2 april 2007)


1
Wat is uw oordeel over het bericht `Datingprogramma's RTL zijn nep'? 1)


2
Wat is uw oordeel over het feit, dat kijkers van datingprogramma's worden verleid een sms- bericht te versturen aan mensen die dat bericht niet zelf beantwoorden, terwijl dat wel wordt beweerd? Is hier sprake van misleiding dan wel oplichting? Zo ja, wat gaat u hiertegen ondernemen?


3
Wat vindt u van het feit dat het versturen van een sms-bericht leidt tot het ontvangen van meerdere sms-berichten waarvoor moet worden betaald, zodat mensen onaangekondigd op kosten worden gejaagd? Is hier sprake van oneerlijke handelspraktijken? Zo ja, gaat u hiertegen optreden?


4
Is het voor u aanvaardbaar, dat op de website van de producent andere informatie wordt vermeld dan bij de datingprogramma's op televisie?


5
Bent u bereid te onderzoeken in hoeverre de datingprogramma's misleidend zijn?


6
Wat is in het algemeen uw oordeel over datingprogramma's, seksreclames en de hieraan gerelateerde sms-diensen? Bent u bereid om dit onderwerp te betrekken bij de, in het coalitieakkoord, aangekondigde gedragscode?


1) De Volkskrant, 29 maart 2007