Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44
2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl
2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk ARBO/KON/2007/11403 Doorkiesnummer Datum 3 april 2007 Faxnummer

Onderwerp Aanbieding IWI-rapporten

Hierbij ontvangt u de rapporten `De waarde van vasthoudendheid' en `Betrokken bij kwaliteit' van de Inspectie Werk en Inkomen.

Het rapport "De waarde van vasthoudendheid" bevat de resultaten van het onderzoek naar de integriteitszorg bij Certificatie- en Keuringsinstellingen (CKI's). Het rapport "Betrokken bij kwaliteit" bevat de resultaten van het onderzoek naar de borging van deskundigheid bij CKI's.
In haar rapporten concludeert IWI dat de CKI's zowel de zorg voor integriteit als de borging van deskundigheid op organisatieniveau goed geregeld hebben.

De rapporten geven een helder en positief beeld hoe de CKI's hun interne organisatie ingericht hebben ten aanzien van beide onderzochte elementen. Ik ben daarom van oordeel dat zij de zorg voor integriteit alsmede de borging van deskundigheid goed geregeld hebben. Ik zie dan ook geen reden om vervolgonderzoek of andere acties vanuit de overheid te starten.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. J.P.H. Donner)

Bijlage(n): Rapport 'De waarde van vasthoudendheid' en rapport 'Betrokken bij kwaliteit'