Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 april

* POLITIE HOUDT VERDACHTEN WONINGINBRAAK AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost arresteerden maandagavond twee mannen na een poging inbraak in een woning aan het Valeriusrondeel. De 51-jarige bewoonster betrapte de inbrekers rond vijf uur toen zij haar woning probeerden binnen te komen. Ze alarmeerde de politie die meteen naar de flat ging. Hier werden de verdachten, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 29-jarige Rotterdammer, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT JONGEN NA BEDREIGING AAN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben maandagavond een 14-jarige Rotterdammer aangehouden na een bedreiging en vernieling op de 1e IJzerstraat. De verdachte had onenigheid met een 13-jarig vriendje gekregen en had het slachtoffertje bedreigd met een zwaard. Tevens vernielde de jongen de voordeur van de 13-jarige Rotterdammer. Politiepersoneel arresteerde de verdachte in de buurt van zijn woning. Het zwaard en de bijl zijn in beslag genomen. De minderjarige jongen is overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VERNIELING
RIDDERKERK - Een 21-jarige man uit Ridderkerk werd maandagmiddag aangehouden voor vernieling. De man had rond twee uur eten in een supermarkt aan het Ridderhof gekocht en was de parkeergarage ingelopen. De verpakking van het eten stak de man, nadat hij het in een winkelwagentje had gegooid, in brand. Getuigen meldden dit bij enkele supermarktmedewerkers, die de verdachte na een achtervolging staande hielden op de Vlietlaan. De Ridderkerker werd overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hielden maandagavond een 42-jarige Rotterdammer aan voor huiselijk geweld. De man mishandelde en bedreigde zijn 32-jarige vrouw in hun woning aan de Hekbootstraat. Zij raakte licht gewond. De verdachte werd in zijn woning aangehouden.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg Noord hebben maandagavond een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Omstreeks tien voor twaalf werd hij door beveiligingsmensen betrapt bij het aanbrengen van graffiti op het metroperron Schiedam-Centrum. Hij werd overgedragen aan de politie. Een gele marker en een pot blauwe verf met kwast werden in beslag genomen.


* VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben maandagmorgen twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal. Agenten stelden maandagmorgen een onderzoek in omdat er op een bouwcomplex aan de Zwijnenburg koperen leidingen zouden worden ontvreemd. Op de Konijnenburg werden drie verdachten staande gehouden. Bij onderzoek bleek dat op het bouwterrein ijzeren draadeinden en koperen leidingen waren verdwenen. In de auto van één van de verdachten, die in de omgeving geparkeerd stond, vond men de draadeinden en bij het afzettingshek rond het bouwterrein waren 45 stuks koperen leidingen klaargelegd. De verdachten, 19, 22 (vrouw) en 33 jaar oud, afkomstig uit Rotterdam, Rozenburg en Dordrecht zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.