NMBS

Station Sint-Niklaas voortaan kauwgomvrij

26/03/2007

De NMBS-Holding begint op dinsdag 27 maart met een grondige verwijdering van alle kauwgomresten in het station Sint-Niklaas. Vooral de zwaar bevuilde perrons 1, 2 en 3, het voorplein en de achteringang worden aangepakt. Een firma zal gedurende een week het station reinigen met professioneel materiaal. De actie kost 13.000 euro.

Samen met de poetsbeurt start ook een sensibiliseringscampagne om de reizigers erop attent te maken dat gebruikte kauwgom in de vuilnisbak hoort en niet op de grond. In het station zullen affiches worden opgehangen en flyers uitgedeeld.

De NMBS-Groep heeft al fors geïnvesteerd in het station Sint-Niklaas. Zo werd een nieuw stationsplein aangelegd, kreeg het station een transparant karakter met modern interieur en kwam er een nieuwe, overdekte fietsenstalling. Het is jammer dat in het vernieuwde station al zoveel kauwgomresten liggen.

Alle kauwgomgebruikers moeten zich bewust worden van de kleverige massa die ze in het station achterlaten. De verwijdering van kauwgom is erg arbeidsintensief én duur. Nette stations is een belangrijk aandachtspunt voor NMBS-Holding. We willen dan ook de medewerking van de treinreizigers vragen om het station netjes te houden. Het volstaat om de gebruikte kauwgom in een papiertje te wikkelen en bij te houden tot de volgende vuilnisbak. In het station staan er voldoende.

Het station Sint-Niklaas wordt als eerste in Oost-Vlaanderen aangepakt. Daarna volgen de stations Aalst, Dendermonde, Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort en Zottegem.