Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 april 2007

BT SLUIT EEN KADERCONTRACT MET DE EUROPESE COMMISSIE VOOR INTERNET TOEGANGSDIENSTEN

Referentie: DC07-186

BT heeft een interinstitutioneel kadercontract ondertekend met het directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie over de levering en het beheer van toegangsdiensten tot het internet. Het contract, dat BT in de wacht sleepte na een aanbesteding, heeft een minimumduur van 4 jaar en kan worden verlengd tot 8 jaar met een budget dat kan oplopen tot 22,5 miljoen euro.

Volgens de bepalingen van het contract is BT belast met de levering, de implementatie en het beheer van een compleet dienstenpakket dat van DIGIT de naam INAS (Internet access & associated services) meekreeg. Die diensten omvatten onder meer de toegang tot het internet vanaf minstens 17 sites in Europa, WIFI-toegang, antispamfiltering, bescherming tegen Denial-of-Service* aanvallen, de registratie van domeinnamen en ondersteuning voor de verspreiding van inhoud via het internet.

Met dit kadercontract van interinstitutionele strekking zullen - buiten de Europese Commissie - meer dan tien instellingen en organen van de Europese Unie, waaronder het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie, gebruik kunnen maken van de internetdiensten van BT. De reikwijdte en het belang van het contract zijn niet gering. BT levert onder meer een bandbreedte voor internettoegang van 10 MB tot 1 GB, snelheden die naderhand kunnen worden verhoogd.

Michel De Coster, CEO BT Benelux: "We zijn trots op de ondertekening van deze overeenkomst. Vooral omdat de aan ons toevertrouwde opdracht eerder aan de concurrentie was toegewezen. Dit contract bevestigt BT's voornemen om meerdere diensten in te zetten bij de Europese instellingen. INAS volgt op een ander interinstitutioneel akkoord met een budget van ruim 160 miljoen euro dat eind 2004 met DIGIT werd afgesloten voor de levering van beheerde diensten voor IP-communicatie over de hele wereld."

"Ons succes berust ook op de kwaliteit van onze teams en op de prestaties van onze diensten, waaronder MobileXpress en de bijhorende diensten op het vlak van veiligheid en continuïteit die respectievelijk gericht zijn op beveiligde internettoegang, antispamfiltering en bescherming tegen Denial-of-Service* aanvallen", aldus Michel De Coster.

*Een Denial-of-Service (DoS) aanval is een methode die door derden wordt gehanteerd om bevoegde gebruikers de toegang tot een computer te verhinderen of te ontzeggen.

Surf naar http://ec.europa.eu/dgs/informatics/about/index_nl.htm voor meer informatie over DIGIT.

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond.

British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BT
Miranda Mens/Nina Breuning
Edelman
Tel.: 020 30 10 980
mailto:miranda.mens@edelman.com
mailto:nina.breuning@edelman.com
http://www.edelmanpr.nl

Bezoek