Perdu

De Receptie I: "Vreemdgang" - Henk van der Waal in Perdu

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 6 euro, 5 euro met korting

Locatie: Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

M.m.v Piet Gerbrandy, Niels de Groot, Marc de Kesel, Astrid Lampe, Johan Sonnenschein, Henk van der Waal

Hoewel ze soms nog in kranten worden besproken, is het met de publieke aandacht voor de Nederlandstalige poëziebundel gauw gebeurd. Een recensie is al mooi meegenomen, een nominatie voor een prijs is luxe, bundels die het treffen krijgen een essay in een tijdschrift. Vaak staan daarbij de persoonlijkheid of het oeuvre van de dichter in kwestie centraal, meer dan de gedichten zelf, laat staan de bundel als geheel, als experiment, als concept.

Perdu gunt bijzondere bundels een goede ontvangst, en zet dat kracht bij door de start van een reeks programma's, die zich geheel richt op steeds één, in onze ogen belangrijke, dichtbundel. Op deze avonden wordt de bundel in kwestie vanuit verschillende posities benaderd: door collega-dichters, door critici en essayisten, door filosofen en wetenschappers, door beeldend kunstenaars en componisten - het is maar waar het onderhavig werk om vraagt. Er wordt ook ruim gelezen uit de bundel die het middelpunt vormt.

De eerste bundel die we in 'De Receptie' willen belichten is Vreemdgang van Henk van der Waal, die dit voorjaar zal verschijnen bij Querido.

Meer informatie en reserveringen op perdu@perdu.nl / www.perdu.nl / 020-4220542