Politie Groningen

Dinsdag 3 april 2007

Provincie Groningen, 03-04-2007

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft maandagmiddag in het voormalige politiebureau aan de Zonnelaan een hennepkwekerij ontmanteld. Hierbij werden 584 hennepplanten en de gebruikelijke kweekapparatuur in beslag genomen. Daarnaast werden circa 11 gram vermoedelijk harddrugs en een mes aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 23-jarige bewoner van het pand werd ingerekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: motorrijder gewond door val

Een 53-jarige motorrijder uit Haren is dinsdagavond op 't Harde gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van de Reigerweg en net voor de kruising van met de Meerkoetweg gleed zijn voorwiel weg. Toen hij zag dat er van rechts een auto naderde, remde hij af, waardoor zijn voorwiel blokkeerde. Hij kwam ten val en liep een gebroken sleutelbeen en twee gebroken ribben op. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: mannen bedreigen Stadjer en vriendin

De politie heeft dinsdagavond drie Stadjers (17, 18 en 24 jaar) aangehouden voor bedreiging. Agenten kregen een melding van een 22-jarige Stadjer en zijn 20-jarige vriendin dat ze bedreigd waren met een wapen. Het slachtoffer en zijn vriendin reden in hun auto over de Zaagmuldersweg en wilden de drie inhalen. Deze fietsten naast elkaar op de weg, waardoor ze er moeilijk langs konden. Dit liep uit op handgebaren en vervolgens een woordenwisseling, waarbij een van de verdachten de slachtoffers bedreigde met een vuurwapen. De man en zijn vriendin zijn weer in de auto gaan zitten en reden weg. Ze hielden de drie nog wel in de gaten om te kijken waar ze naartoe gingen. Ze bleken een gebouw aan de Korreweg in te zijn gegaan. Het slachtoffer alarmeerde de politie en de drie werden ingerekend. De 24-jarige verdachte werd ingesloten. De andere twee verdachten mochten na verhoor het bureau weer verlaten. De minderjarige werd aan zijn vader overgedragen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: aanrijding snorfietser met auto

Een 18-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De vrouw reed op haar snorfiets en kreeg geen voorrang van een 26-jarige automobilist uit Groningen. Hij stak de Sumatralaan over en wilde de Bilitonstraat in rijden. De snorfietsster klaagde over een pijnlijke nek en liep schaafplekken op. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: veepleger aangehouden voor heling

Een 33-jarige veelpleger uit Groningen is maandagmiddag in de Reitemakersrijge aangehouden voor heling. Agenten zagen hem fietsen en het originele slot was opengebroken. Toen agenten naar zijn verklaring hiervoor vroegen, vertelde hij dat hij de fiets op straat had gekocht. Hij werd overgedragen aan het veelplegerteam. De fiets wordt nader onderzocht.

Groningen: zonder gordel rijden leidt tot aanhouding

Een 30-jarige Stadjer is dinsdagavond in de Antaresstraat aangehouden. Hij droeg geen autogordel en controle wees uit dat hij nog 750 euro aan boetes open had staan. Na zijn aanhouding betaalde hij deze, zodat hij het bureau weer mocht verlaten.

Groningen: jongen aangehouden voor mishandeling

Een 17-jarige jongen uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden voor mishandeling van een 24-jarige Stadjer. De man was met wat vrienden in een café aan de Poelestraat geweest. Eenmaal buiten kregen ze een woordenwisseling met een ander groepje. Twee jongens van dit groepje vielen hen aan, waarbij de Stadjer geslagen werd. Hij viel met zijn hoofd op de grond en kreeg nog een paar klappen. Ze hadden een duidelijk signalement gegeven, waarop de verdachte ingerekend kon worden in de Sint Jansstraat. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd en een lichte hersenschudding op. Hij werd door agenten naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie controleert verkeer

De politie heeft maandagmorgen op de Ulgersmaweg een bromfietscontrole gehouden. Een 21-jarige Stadjer viel door de mand toen hij werd staandegehouden. Hij bleek wel haast te hebben, maar geen rijbewijs. Zijn snorfiets werd meegenomen naar het bureau om te voorkomen dat hij toch weer ging rijden. Verder werden achtenveertig bromfietsers gecontroleerd. Elf van hen kregen een bekeuring: helm/kinband (3x), geen rijbewijs (3x), niet tonen van certificaat (2x), fout kentekenplaat (1x), niet kunnen tonen van rijbewijs (1x) en één verlopen rijbewijs. In de Oosterstraat werd ook gecontroleerd. Hierbij kregen drieëntachtig personen een bon: roodlicht (29x), geslotenverklaring (30x), fietsen in voetgangersgebied (4x), autogordel (15x), mobiel bellen (3x), venstertijden (2x).

Roodeschool: aanhanger zonder papieren

De politie heeft maandagmorgen op de Hooilandseweg in Roodeschool een 48-jarige kraanmachinist uit Erm bekeurd. De man reed met de kraan en daarachter een aanhangwagen door het dorp. Hij had hier niet de juiste papieren voor. Bovendien bleek de aanhangwagen te zwaar beladen en lagen er losse voorwerpen op de laadvloer. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijk: meisje gewond bij oversteken

Een 6-jarig meisje uit Lucaswolde is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Westerweg in Noordwijk. Het meisje liep de weg over en liet een automobilist voor gaan. Ze zag niet dat daarachter een 36-jarige automobilist uit Opende reed. Deze man probeerde het meisje nog te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat hij over haar voet reed. Het meisje is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Garsthuizen: graven vernield

Op een begraafplaats aan de Smydingheweg in Garsthuizen zijn twee graven vernield. Niet duidelijk is wanneer de vernielingen zijn gepleegd. Er wordt aangifte gedaan van de vernielingen. De politie onderzoekt de zaak.

Grijpskerk: jongen gewond bij ongeval

Een 8-jarige fietser is maandagmiddag gewond geraakt op de kruising Taling -Tureluur in Grijpskerk. De jongen kwam de Tureluur uit fietsen en zag daarbij een van rechts komende automobilist over het hoofd. De 43-jarige man uit Visvliet kon een aanrijding niet voorkomen. Het jongentje moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Nieuwe Pekela: onder invloed in auto

De politie heeft maandagnacht op de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela een 42-jarige automobiliste uit Alphen aan de Rijn aangehouden. Agenten kregen een melding dat de vrouw in haar auto zat en dat zij regelmatig het gaspedaal intrapte. Ter plaatse bleek dat ze onder invloed van alcohol was. Ze wilde niet uit de auto komen en weigerde een blaastest. Ze is meegenomen naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 3039, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3817, aantal overtredingen: 185, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.