Ingezonden persbericht


Persbericht Wauw Chevrolet Kalos Challenge

Hengelo, 3 april 2007.

Wauw Rally Team bijna podiumplaats in slopende LG Almere Rally

HENGELO - De proeven van de LG Almere rally staan bekend om hun slopende karakter. Veel onverharde stukken, die gedurende de wedstrijd ook nog eens fors uitgereden worden, snelle passages, korte technische draai en keer situaties, het zit er allemaal in in Almere. In de wetenschap dat deze rally een aanslag is op de techniek, reisden elf Chevrolet Kalos équipes af naar de zuidkant van de polders.

En Almere deed zijn naam alle eer aan. Vijf van tien, in de rally, gestarte Chevrolets bleven onderweg steken. Ad Blom werd na een uitstap uit de uitslag gehaald wegens tijdsoverschrijding. Hans Leegsma en Arjan van der Kooy konden niet eens van start na de eveneens slopende rallysprint van een dag eerder. Een rallysprint die Ad Blom en Amy Donkers de winst in de klasse C1 opleverde. En dat is voor het team rondom Blom een geweldige opsteker.

Vooral voor Eduard Eertink/Maick Nijland, Demian Jensen/René Roelofs en Marcel Landzaad/Sylvia Bos waren de druiven uit Almere erg zuur. Zij moesten al op de openingsproef hun Chevrolets aan de kant zetten met technische mankementen. Marcel Poublon/Carina van Westen strandde na proef 7.

Het Wauw Rally Team dat met de goud-houtkleur gevlamde Kalos reed met Bert Vloedgraven en Marvin Molenkamp strandde op de allerlaatste proef terwijl ze op dat moment op de derde plek stonden.

"We wisten dat deze rally erg slopend is voor ons materieel. Wat dat betreft zitten we op het gemiddelde uitvalpercentage van de laatste twee jaar hier in Almere. Ook dat is rally. Jammer maar het is niet anders. Gelukkig hebben we laten zien dat we in de top 3 mee kunnen rijden," aldus Bert Vloedgraven van het - Wagenhuys Auto Unie Wuco- rally team na afloop.

"De problemen werden veroorzaakt door een steen die de onderzijde van de versnellingsbak raakte. Daardoor heeft het differentieel een enorme klap gehad. Met man en macht is er nog geprobeerd door de monteurs van 't Wagenhuys, Auto Unie en Wuco Auto's om het een en ander nog te repareren, maar dat heeft helaas niet mogen helpen.", aldus teammanager Eric Molenkamp.

Het Wauw Rally Team zal zich nu gaan opmaken voor de volgende wedstrijd in de Chevrolet Kalos Challenge: de Proflex Merwede Rally van Hulst.

Uitslag Chevrolet Kalos Challenge LG Almere Rally


1. Corné Damen/Ronald Wassink

2. David Westenbrink/Hilco van Beek op 18 sec.
3. Frank Tetteroo/John Cornelissen op 5 min 20 sec.
4. Julie Devalet/Geert Grooten op 5 min 28 sec.

Stand Chevrolet Kalos Challenge na LG Almere Rally


1. Westenbrink/Van Beek 35 punten

1. Damen/Wassink
3. Eertink/Nijland 13
...
8. Vloedgraven/Pieket Weeserik Wauw Rally Team 7

---

Noot voor de redactie (