Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 3 april 2007

Kerkrade; verdachte inbraak supermarkt aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Koninginnestraat in Kerkrade een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Ambachtstraat in Kerkrade, eerder die nacht.

Dankzij een oplettende getuige, die de politie waarschuwde, kon de Kerkradenaar snel worden aangehouden. De man bereikte omstreeks 04.10 uur vermoedelijk via een dak van een naast de supermarkt gelegen pand, het parkeerterrein van de supermarkt. Daar heeft hij een van de ruiten van de zaak vernield. Op zeker moment sloeg de dader sloeg op de vlucht, vermoedelijk omdat er in de buurt een hond aansloeg.

Het is niet bekend of er iets is weggenomen.

De Kerkradenaar werd ingesloten.

Maastricht; pizzabezorger beroofd

Maandagavond omstreeks 20.30 uur vond er op de Doctor Schaepmanstraat in Maastricht een straatroof plaats, waarvan een 21-jarige pizzabezorger uit Maastricht het slachtoffer werd.

Het slachtoffer moest bij een flatwoning aan de Doctor Schaepmanstraat een bestelling afleveren. Op zeker moment verschenen twee jongens, waarvan er een vermoedelijk traangas in het gezicht van de pizzabezorger spoot. Nadat het slachtoffer aanvankelijk nog was weggerend, moest hij zijn poging om te vluchten staken, omdat hij niets meer zag. Hierop heeft hij zijn beurs aan een van de overvallers moeten afgeven. De tweede dader had intussen uit het bezorgkoffer op de bromfiets de bestelling weggepakt. Samen zijn de daders weggerend in de richting van de President Rooseveltlaan.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; aangehouden met mes

Maandagavond heeft de politie op de Kesselskade in Maastricht een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, omdat de man een mes bij zich had.

De Maastrichtenaar was vlak voordat hij werd aangehouden, door twee agenten weggestuurd omdat hij twee agenten had lastig gevallen, toen die zijn vriendin bekeurden voor het maken van een joint.

Een voorbijganger, tipte vervolgens de twee agenten omdat deze had gezien dat de weggestuurde man een mes tevoorschijn haalde, openklapte en in zijn kleding stak. Op het moment dat de Maastrichtenaar weer richting agenten liep, werd hij meteen aangehouden en aan zijn kleding onderzocht. Daarbij werd een groot mes aangetroffen.

Nadat tegen de Maastrichtenaar proces-verbaal was opgemaakt en het betreffende mes in beslag was genomen, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --