Siemens

Persbericht

0704.915

Den Haag, dinsdag 3 april 2007

Absoluut ontspannend: het eerste automatische strijkijzer ter wereld

Siemens Consumer Products introduceert het eerste automatische strijkijzer ter wereld. Nooit meer hoeven nadenken over de juiste strijktemperatuur. De automatic-functie is een nieuw gedefinieerde temperatuurstand die geschikt is voor alle bestaande strijkbare weefsels. Dankzij de elektronische sensor voorkomt de slider S5 automatic" temperatuurschommelingen en garandeert zo dat het weefsel niet wordt beschadigd. En met het drievoudige AntiCalc-systeem en de uitschakelautomaat in drie standen is het strijken ook voor wat betreft onderhoud en veiligheid makkelijker dan ooit tevoren.

Nooit meer nadenken over de juiste strijktemperatuur Het lastige en tijdrovende zoeken naar de etiketten met strijkinstructies in kleding is nu niet meer nodig. Net zo min als het voorsorteren van het strijkgoed. Men kiest de optie auto" en hoeft nergens meer aan te denken. Deze automatic-functie is een nieuw gedefinieerde temperatuur-instelling die geschikt is voor alle strijkbare weefsels van zijde tot linnen. Dankzij de sensorgestuurde temperatuurcontrole is gewaarborgd dat de temperatuur nooit meer dan maximaal 5°C van de ingestelde temperatuur afwijkt dit in tegenstelling tot de maar liefst 40°C bij conventionele strijkijzers.

LCD scherm
Het LCD-display is een innovatie. Het toont zowel de ingestelde als de actuele temperatuur. Een combinatie van optische en akoestische informatie- en waarschuwingsfuncties zorgt voor een uiterst eenvoudige bediening van dit auto-strijkijzer. Zo licht bijvoorbeeld calc clean" op, wanneer een kalkreiniging nodig is. En als het strijkijzer zichzelf in de stand-by-modus schakelt, hoort men een akoestisch signaal.

Veiligheid staat voorop
De slider S5 automatic blinkt ook uit in veiligheid door de uitschakelautomaat in drie standen. Ligt het strijkijzer op zijn kant of staat het op de strijkzool, dan schakelt het apparaat al na 30 seconden in de stand-by-modus, om te voorkomen dat het verder opwarmt. Staat het overeind, dan schakelt het apparaat pas na acht minuten in de veilige modus. Maar geen paniek als het strijkijzer een keer iets langer dan 31 seconden op zijn strijkzool blijft staan: met een beetje beweging wordt de opwarming meteen weer ingeschakeld.

De digitale display attendeert men er op als het tijd is om te ontkalken. Men stelt de stoomschakelaar eenvoudig in op Calc'n'Clean en de stoomkamer en strijkzool worden volledig doorgespoeld en kalkrestjes worden verwijderd. Wie had ooit gedacht dat strijken zo relaxed kan zijn!

Productinformatie:

Productnaam: Siemens slider S5 automatic"

Productnummer: TB 66650

Aansluitwaarde: 2400 Watt

Stoomdruk: 100 g/min

Kleur: turkoois

Adviesprijs: 119 euro

Verkrijgbaar: vanaf april 2007

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234