Gemeente Doesburg


NK Veldloop 2007

NK ambtenarenveldloop succesvol verlopen

Op woensdag 28 maart jl. vond in Zutphen de 20ste editie van het NK veldloop voor Gemeenteambtenaren plaats. In totaal deden zon 4500 ambtenaren mee. Het parcours van deze veldloop ging grotendeels over onverhard terrein door de prachtige omgeving van de stad. De lopers hadden de mogelijkheid om 6 km, 9 km of 12 km te lopen. Verder werd er nog een onderverdeling gemaakt naar leeftijd. De grootste hobbel in het parcours was de speciaal voor deze gelegenheid aangelegde noodbrug over een ontsluitingsweg van Zutphen. De lopers moesten over 20 meter een hoogteverschil van 5 meter overbruggen.

Den haag had dit jaar de snelste ambtenaren. Maar Doesburg had ook zo haar kampioen; Susan Zweers, medewerkster van de cluster Ruimtelijk Beheer, werd eerste in de leeftijdscategorie 35-39 jaar over een afstand van 6 km! Naast Susan deden nog elf andere collegas mee. De sportieve ambtenaren van Doesburg droegen een t-shirt dat gesponsord werd door het College.

De overige deelnemende ambtenaren van doesburg waren: John Boerdam, Augusta van Dijken, André Putker, Armand Rood, Henk Bekker, Antoon van Buren, Bart Veldhuis, Annemarie Verhoeven, Sonja Waijboer, Mirna Daane en Ben Graven.

De sportievelingen hebben zichzelf overtroffen. Het (ongetraind) uitlopen van de wedstrijd gaf hen een enorm feel good moment dat nog enkele dagen aanhield. Als doesburgse ambtenaren zijn zij trots op Doesburg, dat willen zij dan ook op deze sportieve manier laten blijken.