Gemeente Bolsward


dinsdag 3 april 2007

Verbouw basisscholen Blinker en Bron resulteert in modern scholencomplex rondom

De gebouwen van de christelijke basisschool De Bron en de openbare daltonschool De Blinker zijn aan een uitbreiding en een flinke renovatie toe. De sterke groei van beide scholen maakte dat nog urgenter. Met architectenbureau Zijlstra uit Bakhuizen en de besturen van de scholen zijn plannen voor de verbouw en gedeeltelijke nieuwbouw gemaakt. Het resultaat is een modern scholencomplex rond de sporthal, dat aan de eisen voor modern onderwijs, voldoet.

De Blinker krijgt een nieuw lokaal en een interne uitbreiding met diverse lesruimten. Het oude kleutergedeelte van De Bron wordt gesloopt en daar komen 5 nieuwe lokalen en 2 speellokalen voor in de plaats. Bovendien komen aan de voorkant twee nieuwe lokalen. In de beide scholen komen leerpleinen, kleine werkruimten, spreekkamers en wordt alles grondig opgefrist. De scholen krijgen bovendien een gezamenlijk lokaal voor de handenarbeid. Grote entrees gaan het geheel een fraaie uitstraling geven.

De verbouw wordt in fasen uitgevoerd. Tijdens de verbouwing krijgt een aantal groepen van eerst De Bron en later ook De Blinker tijdelijk les in het oude schoolpand van de Jenaplanschool De Opbouw aan de Greiden. Voordat het zover is krijgt dit pand een opknapbeurt.

De bouw start op 1 oktober 07 en naar verwachting is het gehele plan na de zomer van 2010 uitgevoerd.

Half maart zijn de omwonenden geïnformeerd. De daar besproken onderwerpen, zoals de gevolgen van de bouw voor de verkeersstromen en het groen rond het scholencomplex, worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

De afgelopen jaren heeft Bolsward veel geïnvesteerd in de huisvesting van het onderwijs in Bolsward. Basisschool Jenaplan De Opbouw is verhuisd naar een vernieuwd pand en ook voor het voortgezet onderwijs zijn verregaande plannen voor een moderne unielocatie Marne Campus.


--- Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Feenstra, afdeling Communicatie, 0515 57 87 87 of via e-mail a.feenstra@bolsward.nl