Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Nieuwe huisstijl

Oude zwaan in een verrassend jasje: nieuwe huisstijl voor het stadsdeel

Binnenkort verschijnt dit nieuwe logo op publicaties, formulieren en vuilniswagens van ons stadsdeel:

Nieuwe logo stadsdeel Oost-Watergraafsmeer

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer sluit zich aan bij de Stijl van Amsterdam. Dat betekent dat het vertrouwde beeldmerk dit jaar langzaamaan vervangen zal worden door een nieuw logo.

De zwaan was al een symbool toen Watergraafsmeer nog een zelfstandige gemeente was (begin van de vorige eeuw). De zwaan is altijd onderdeel gebleven van de huisstijl van stadsdeel Watergraafsmeer en later Oost/Watergraafsmeer. Oost kreeg pas een eigen beeldmerk toen het in 1990 een zelfstandig stadsdeel werd. Het werd een ronde (O-vormige) verbeelding van de opkomende zon. Rood en roze domineerden in dit logo.

De nieuwe zwaan en O Elegant

Studio Olykan, aan het Oosterpark, is er wonderwel in geslaagd de zwaan én de O van Oost te integreren op een elegante en eigentijdse wijze. De vertrouwde kleuren rood en groen komen enigszins opgefrist terug in ons nieuwe logo.

Naast het nieuwe beeldmerk is ook de schrijfwijze van de naam van het stadsdeel veranderd. Oost/Watergraafsmeer is nu Oost-Watergraafsmeer. Wel zo fijn voor internetbezoekers.

Motto

De Stijl van Amsterdam is een huisstijl voor de hele gemeente, en heeft al een aantal prijzen gewonnen. Het is een antwoord op de wildgroei aan huisstijlen bij stadsdelen en diensten. Wat bindt is belangrijker dan wat onderscheidt, is het motto. Op deze manier is duidelijk waar elk stadsdeel en elke dienst voor staat: de inspirerende stad Amsterdam.

Nieuw kantoor

De nieuwe huisstijl zal in de loop van 2007 worden ingevoerd. U zult het nieuwe logo dus steeds vaker zien verschijnen. Omdat we de hele operatie niet al te duur willen maken, kiezen we ervoor de meeste zaken pas van onze nieuwe huisstijl te voorzien als ze aan vervanging toe zijn omdat ze op of versleten zijn. We rekenen erop dat de nieuwe huisstijl volledig is ingevoerd als we begin 2009 naar het nieuwe kantoor in het Polderweggebied verhuizen.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 3 april 2007

[track?client=stadsdee&site=oostwat5084&js=0&c=-1&page =Oude zwaan in een verrassend jasje: nieuwe huisstijl voor het stadsdeel]