Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gouden Karel de Stoutespeld voor Wim van Pelt

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst reikte zaterdag 31 maart een gouden Karel de Stoutespeld uit aan Wim van Pelt Op zaterdag 31 maart werd Wim van Pelt verrast met een gouden Karel de Stoutespeld, die hij ontving voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor diverse Charloise organisaties.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst speldde hem deze deelgemeentelijke onderscheiding op.

De heer Van Pelt kan bogen op een jarenlange staat van dienst als vrijwilliger. Zo is hij sinds 1951 lid van en vrijwilliger bij voetbalvereniging CVV, waarvan 25 jaar als jeugdleider en 22 jaar als jeugdtrainer. Sinds 1986 verricht de heer Van Pelt veel vrijwilligerswerk op Volkstuincomplex Reyerwaard en is hij sedert 15 jaar voorzitter van deze volkstuinvereniging. Verder is hij sinds vijf jaar actief bij Stichting Historisch Charlois en sinds negen jaar bij Humanitas Hannie Dekhuijzen. Voor de bewoners van dit zorgcomplex organiseert hij zes maanden per jaar wekelijks een tuinbezoek. Daarnaast onderhoudt hij de tuin en de volière van Hannie Dekhuijzen en verricht hij ook andere hand- en spandiensten. Sinds zeven jaar is hij lid lid van de technische commissie van de drie Spisula-flats aan Plein 1953.

Vanwege deze jarenlange inzet als vrijwilliger heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois besloten hem de gouden Karel de Stoutespeld toe te kennen.

De deelgemeentelijke onderscheiding is aan de heer Van Pelt uitgereikt in het Verenigingsgebouw van Volkstuinvereniging Reyerwaard aan de Kromme Zandweg 80