Deelgemeente Charlois Rotterdam

Opzoomerkids maken schoon

Opzoomer Mee start dit voorjaar een nieuwe actie. Kinderen in de basisschoolleeftijd, die dit voorjaar samen een grote schoonmaak willen houden in hun straat, worden daarbij geholpen door Opzoomer Mee!

Die kinderen krijgen dan een pakket waarin een waardebon zit van 75 euro en een aantal schoonmaakspullen, zoals (kinder)bezems, (kinder)handschoenen, emmers en vuilniszakken.

Deelnemers aan Opzoomerkids kunnen bijvoorbeeld de stoep vegen, geveltuinen aanharken, of het binnenterrein in hun straat opknappen. De volwassenen doen na de schoonmaak iets terug en zorgen voor een passende beloning: spelletjes, eten en drinken of een leuke kinderactiviteit.

Het hoeft natuurlijk niet bij die ene voorjaarsschoonmaak te blijven. Het schoonmaakpakket wordt eigendom van de Opzoomerkids. Zij kunnen doorgaan met het schoonhuoden van de straat. En wie weet maken ze kans op een aardige attentie van Opzoomer Mee. Wat? Dat horen ze na de voorjaarsschoonmaak.

De Voorjaarsschoonmaak van Opzoomerkids is bedoeld voor straten. Maar ook een school, speeltuin, buurthuis of vereniging kan met een kinderteam meedoen. Zij adopteren een ouderencomplex in de buurt en houden daar hun voorjaarsschoonmaak.

Het pakket is sinds 1 april beschikbaar bij Opzoomer Mee, Schiedamsedijk 55a, tel. 010 213 10 55. Meer informatie op www.opzoomeren.nl