Gemeente Zandvoort


VVD-amendement: 'Maak met EMM prestatieafspraken jongerenhuisvesting en starterswoningen'

(03 april 2007)

Tijdens de raadsvergadering van 3 april zal de VVD, tijdens de behandeling van agendapunt 8, een amendement indienen. De VVD wil graag dat EMM en het college scherpere afspraken maken over jongerenhuisvesting en starterswoningen. Hieronder vindt u het amendement.

De raad der gemeente Zandvoort,
gelezen het voorstel inzake de Nota wonen in Zandvoort gelet op artikel 147 b van de Gemeentewet;
gelet op artikel 1 sub b en artikel 34 lid 1 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad;

overwegende dat:
in de commissie Raadszaken van 28 november 2006 gebleken is dat het van groot belang is dat er concrete afspraken tussen de gemeente en EMM gemaakt worden over jongerenhuisvesting en starterswoningen; het voorliggende raadsbesluit voorziet in het vorm en uitvoering geven van de woonvisie en partners zoals EMM daarin betrekt; concrete prestatieafspraken tussen partijen over juist de als zeer belangrijk beoordeelde jongerenhuisvesting en het volume van de starterswoningen een onderdeel dient uit te maken van dit raadsbesluit;

stelt voor:
aan het besluit toe te voegen:
het college op te dragen met EMM prestatieafspraken te maken over jongerenhuisvesting en starterswoningen; deze voor te leggen aan de raad; deze na beoordeling door de raad te zien als een onderdeel van de voorliggende Woonvisie.

Zandvoort, 3 april 2007
Fractie VVD