Ingezonden persbericht


CBL blij met booming biologisch

Biologisch Paasei voor iedereen binnen handbereik

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten, is blij dat weer blijkt dat consumenten biologische producten in de supermarkt weten te vinden en te waarderen. De jaarlijkse trend van stijgende biologische omzetten heeft zich ook in 2006 doorgezet. Supermarkten verkochten gemiddeld bijna 10% meer biologisch. Met name de discount-supermarkten verkochten veel meer biologisch, met omzetstijgingen van meer dan 25%. Het CBL is verheugd met deze sterk stijgende lijn. Biologisch is de sterkste groeier in de supermarkt.

Al jaren stijgt de omzet van biologische producten in de supermarkt. De voorbije jaren hebben zich vooral gekenmerkt door economische tegenwind en een consument die de hand op de knip hield. Desondanks hebben supermarkten volgehouden om biologische producten aan de man te brengen. Supermarkten zijn het grootste verkoopkanaal van biologisch. Vooral de biologische versproducten spreken de consument aan.

De paasboodschappen bieden bij uitstek de mogelijkheid voor consumenten om op de biologische toer te gaan. Het biologische paasei hoeft dit jaar op geen enkele eettafel te ontbreken. De komende Paasdagen zijn uitstekend geschikt om van biologische producten te genieten.

CBL-voorzitter Klaas van den Doel gaf tijdens het CBL Well-being congres vorige week aan dat biologische producten de consument bij uitstek een goed gevoel geeft. De meerwaarde van biologisch sluit naadloos aan bij de well-being trend. Consumenten hebben meer en meer oog voor de manier waarop producten tot stand zijn gekomen. Daarbij let de consument op de tijd die producten krijgen om te rijpen en op smaak te komen en hoe dieren gehouden worden. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de supermarktklanten er op let of iets biologisch is. Er is dus nog volop potentie voor biologisch om verder te groeien. Supermarkten zullen ook in 2007 volop biologische producten aanbieden en zo de verduurzaming van het assortiment verder brengen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Jansen, Hoofd Consument en Kwaliteit van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel via 070-3376200 of marc.jansen@cbl.nl