Net4kids jaarverslag 2006: hulp aan 7.199 kinderen met 15 projecten in 7 landen

Amstelveen, 3 april 2007 - Net4kids, het non-profit internetplatform voor kinderhulpprojecten, heeft het jaarverslag over 2006 gepubliceerd. Net4kids heeft in het afgelopen jaar weer meer kansarme kinderen kunnen helpen. Uit de resultaten blijkt dat de projectdonaties toenamen met 65 procent ten opzichte van 2005. De projectdonaties kwamen in totaal uit op 510.275 euro, waarmee de kinderhulporganisatie naast bestaande projecten ook vier nieuwe projecten kon starten. In totaal ondersteunt Net4kids nu vijftien projecten in zeven landen en helpt daarmee 7.199 kinderen.

"Wij geloven in structurele hulp en van alle donaties is ongeveer 80 procent naar (uitbreiding van) bestaande projecten gegaan. In onze nieuwe projecten ligt de focus op educatie", aldus Loek van de Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "Ons model gaat over individuele keuze en persoonlijke betrokkenheid. Het is dé drijfveer achter de sterke groei die we sinds de oprichting van Net4kids doormaken. We kunnen steeds meer kinderen helpen om hun toekomst in eigen hand te nemen. Met de resultaten van 2006 zijn we zeer tevreden".

Net4kids koos ervoor om het jaarverslag op te waarderen, onder meer met een bijzondere drukwerkuiting die in april verschijnt. De verschillende stichtingen binnen Net4kids rapporteren nu ook los van elkaar in het jaarverslag en geven een vooruitblik op 2007. Dit benadrukt dat het jaarverslag geen eindpunt is, maar een momentopname van continue inspanning. Het jaarverslag is op internet gepubliceerd met foto- en filmrapportages over de kinderhulpprojecten van Net4kids. Op www.net4kids.org/jaarverslag2006 is het jaarverslag voor iedereen beschikbaar. Binnenkort verschijnt het jaarverslag ook in het Engels om de resultaten en inzichten met de lokale projectpartners en alle niet-Nederlandse betrokkenen te delen.


*Een hardcopy van het jaarverslag is op te vragen via het mailadres Net4kids(at)whizpr.nl

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.



Ingezonden persbericht