ZyXEL haalt opnieuw contract van Chunghwa Telecom binnen


03.04.2007 / 13:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Zyxel communications

Zyxel communications

ZyXEL haalt opnieuw contract van Chunghwa Telecom binnen voor levering van glasvezel Metro Area Network apparatuur

ZyXEL levert carrier-grade gigabit ethernet switches voor het glasvezel Metro Area Network van Taiwans grootste telecombedrijf

Hengelo, 3 april 2007 - ZyXEL Communications (TSE: 2391), 's werelds grootste producent van breedband oplossingen, meldt dat het op 30 maart opnieuw een aanbesteding heeft gewonnen van Chunghua Telecom (CHT), Taiwan's grootste telecomexploitant. Alcatel-Lucent en ZyXEL hebben met succes samengewerkt voor dit grootschalige contract, waarvoor ZyXEL gigabit ethernet switches zal leveren. CHT gaat deze gebruiken om een glasvezel Metro Area Network (MAN) aan te leggen dat zich uitstrekt over het noorden, midden en zuiden van Taiwan.

'Het is ons waarlijk een genoegen en een eer om opnieuw de aanbesteding van CHT voor gigabit ethernet switches te winnen', zegt Dr. Yuh-Long Chen, directeur van ZyXEL. 'Onze switches zijn het resultaat van de continue innovatie van ZyXEL in de markt voor carrier-grade switches, en CHT geeft de voorkeur aan de ZyXEL switches vanwege hun hoge betrouwbaarheid en prestaties. We zijn ook actief bezig om andere FTTH/FTTB switch projecten van telecomproviders in nieuwe markten zoals Oost-Europa binnen te halen. Om in de groeiende vraag te voorzien, heeft ZyXEL aanzienlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van carrier-grade ethernet apparatuur. Door de successen die wij hiermee in eigen land en daarbuiten behaald hebben, zijn wij beter toegerust om dit succes in andere landen te herhalen. Hierdoor versterken we de marktreputatie van ZyXEL en behouden we onze concurrentiepositie op de wereldmarkt.'

De apparatuur die CHT onder dit contract aankoopt zal worden gebruikt voor de aanleg van een nieuwe generatie MAN. Dit zal een geïntegreerd breedband serviceplatform bieden voor particulieren, overheden en bedrijven met snelle internetverbindingen, huurlijnen, Multimedia on Demand (MOD) en VoIP diensten.

CHT heeft in de aanbesteding strikte eisen gesteld aan de specificaties en prestaties van de apparatuur. Behalve een uitstekende datadoorvoer eist CHT ook IP multicasting, carrier-grade QoS, netwerkbeveiliging en systeemstabiliteit volgens de strengste normen in de telecommunicatie. Als zeer gewaardeerde partner sinds lange tijd is CHT zeer lovend over de switches van ZyXEL, die worden gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid en capaciteiten. Na diverse beoordelingsrondes van specificaties en kwaliteitstesten is ZyXEL door CHT gekozen vanwege zijn concurrerende prijzen en uitstekende producten.

Over ZyXEL Communications
ZyXEL Communications is gevestigd in Taiwan en is 's werelds grootste DSL router leverancier (In-Stat 2006). ZyXELs uitgebreide aanbod van Internet Protocol-gebaseerde (IP) netwerkoplossingen - inclusief DSLAM's, ADSL en kabel modem/routers, Internet security oplossingen en draadloze netwerkoplossingen(WIFI) - maken het mogelijk een breed scala aan high-performance netwerkdiensten te leveren. ZyXEL werkt wereldwijd nauw samen met netwerkleveranciers, Telco's, ISP's en multinationals. Kijk voor meer informatie op www.zyxel.nl.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
100% Puur
Judith Huisman
Tel.:06.53831316/035.5267083
Email: judith@100procentpuur.nl