Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 03-04-2007

Nummer: 13

Op vrijdag 30 maart en dinsdag 3 april 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkeerssituatie bedrijvenpark Rivium
Het college heeft een antwoordbrief vastgesteld aan Capels Belang over de verkeerssituatie in bedrijvenpark Rivium. Capels Belang had in een brief aan wethouder Jacobs laten weten zich ernstig zorgen te maken over de veiligheid van overstekende fietsers nabij en de inrichting van Rivium 1e straat, de maatvoering van de rijbanen op de Westlaan, de keuze voor inrichting als 30 km/h-zone en de parkeersituatie op het terrein.

Vaststellen nadere eisen voor inrichting TNT Post aan Duikerlaan Het college heeft besloten nadere eisen te stellen aan de inrichting van TNT Post BV aan de Duikerlaan 400. Hierdoor staat het college TNT toe om tussen 5.00 en 7.00 uur en tussen 19.00 en 20.30 uur hogere maximale geluidsniveaus te veroorzaken door transportbewegingen. TNT had hier al een vergunning voor, maar die is vervallen met het inwerking treden van het Besluit opslag- en transportbedrijven. Technische en organisatorische maatregelen om aan de wettelijke grenswaarden uit het Besluit opslag- en transportbedrijven te voldoen, zijn niet uitvoerbaar, blijkt uit onderzoek. Bovendien blijkt dat er bij de nabij gelegen woningen geen overschrijding van de toegestane geluidsbelasting plaatsvindt.

Reglement van orde van het college van burgemeester en wethouders Het college heeft het geactualiseerde reglement van orde van het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Dit naar aanleiding van gewijzigde wet en regelgeving en wijziging van de positie van de gemeentesecretaris.

Aanduiding als erf van Solislaan, Desihof, Tjalihof, Optimashof, Pensiorishof, Putsi Balonishof en Difoehof Het college heeft besloten de Solislaan, het Desihof, het Tjalihof, het Optimashof, het Pensiorishof, het Putsi Balonishof en het Difoehof in de wijk Fascinatio aan te duiden als erven. Hier mag men in het vervolg nog slechts stapvoets rijden en alleen nog parkeren in de aangegeven parkeervakken. In de praktijk mag daardoor op de Solislaan niet meer geparkeerd worden omdat hier geen parkeervakken zijn aangegeven. Dit is een belangrijke stap in het inrichten van de Solislaan als Ontmoetingspad zoals dat bij het ontwerp van de wijk was bedoeld: een pad vooral bestemd voor langzaam verkeer, waar kinderen kunnen spelen.

Aanvraag monumentenvergunning Dorpsstraat 217
Het college heeft in principe besloten vergunning te verlenen voor het verbouwen, renoveren en isoleren van het pand aan de Dorpsstraat 217, mits wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden.


---