Politie Gelderland-Midden

Politie lost 17 tasjesroven op

Publicatiedatum: 3-4-2007 14:36:43

De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met zeventien tasjesroven, die voornamelijk gepleegd zijn in de binnenstad van Arnhem.
De drie verdachten zijn twee mannen, Arnhemmers van 21 en 19 jaar en een vrouw uit Arnhem van 21 jaar. Zij opereerden in wisselende samenstelling. Ook hield de politie een 48-jarige vrouw uit Arnhem aan op verdenking van heling.
De berovingen werden gepleegd in de periode december 2006 tot en met februari 2007. De slachtoffers waren allen vrouwen. De buit bestond voornamelijk uit portemonnees met geld en pasjes, mobiele telefoons, mp3-spelers, parfums en make-up spullen. Een klein deel van de buit kon aan de eigenaars worden teruggegeven.
Verschillende aangevers verklaarden dat de verdachten op bromfietsen langs de slachtoffers reden, waarna de tassen - vaak met geweld - uit de hand van de slachtoffers gerukt werden. Enkele slachtoffers kwamen daarbij daarbij hard ten val.
De drie verdachten werden op straat door de politie aangehouden, mede op grond van de door de slachtoffers opgegeven signalementen van de daders en hun scooters.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---