KNHS


Organisatie van eventingwedstrijden, oefencrossen en tripalons 2 april 2007

De KNHS heeft een regel ingesteld om te voorkomen dat in 2007 op dezelfde datum meerdere eventingwedstrijden plaatsvinden wat ten koste kan gaan van het deelnemersveld.

De datum van een wedstrijd moet bekend zijn voor of tijdens de jaarlijkse kalendervergadering in december. Indien een organisatie na deze vergadering haar datum bekend maakt of wil wijzigen kan dit alleen met toestemming van de organisatie die op die datum haar wedstrijd houdt. Het is dus mogelijk dat er meerdere wedstrijden in één weekend plaatsvinden, maar alleen nadat de organisatoren dit met elkaar hebben afgestemd.
Deze regel geldt alleen voor eventingwedstrijden en niet voor oefencrossen of tripalons. De KNHS is van mening dat een wedstrijd een ander deelnemersveld trekt dan een oefencross of een tripalon. Het hoeft daarom voor een organisatie geen probleem te zijn als er een oefencross of tripalon op dezelfde datum wordt georganiseerd. Het kan uiteraard voor organisatoren nuttig zijn om de eventingkalender te raadplegen voordat de datum voor een oefencross of tripalon gepland wordt, maar de KNHS gaat deze data niet coördineren.