Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wat wil jij in Gezond Rotterdam?

Wat wil jij in Gezond Rotterdam? Deze vraag staat centraal in burgerpeiling Gezond Rotterdam van de gemeente Rotterdam.Nog tot en met 15 april aanstaande kunt u hieraan meedoen.

Burgerpanel Wat wil jij in gezond Rotterdam Via deze burgerpeiling kan iedere Rotterdammer reageren op twintig stellingen over Rotterdam als gezonde stad. De stellingen zijn te lezen op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond; reageren is mogelijk van maandag 2 tot en met zondag 15 april.

De burgerpeiling Gezond Rotterdam past in de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om van Rotterdam een krachtiger en meer vitale stad te maken. Een stad waarin mensen veilig en gezond leven, aantrekkelijk wonen en waarin iedereen meedoet. Hoewel burgers een eigen verantwoordelijkheid hebben voor hun gezondheid, wil het college zich extra inzetten om Rotterdam gezonder te maken. In de kadernota Gezond in de Stad staan de drie speerpunten waarop de gemeente zich richt: leefstijl, psychische gezondheid en leefomgeving.

De komende jaren gaat het college de papieren plannen omzetten in concrete daden. Daartoe wordt elk jaar een uitvoeringsplan opgesteld. Bij elk uitvoeringsplan wil de gemeente nauw samenwerken met burgers, georganiseerde consumentenorganisaties, deelgemeenten, zorginstellingen, zorgverzekeraars en andere organisaties. De burgerpeiling Gezond Rotterdam is een eerste stap om de burgers bij het thema te betrekken. Het college wil met deze peiling het draagvlak vergroten voor het gemeentelijk beleid en inzicht krijgen of burgers bereid zijn hun gedrag aan te passen. Vinden burgers bijvoorbeeld dat er meer gedaan moet worden aan seksuele voorlichting op scholen, en gaan mensen vaker fietsen als er meer fietspaden komen?

In de toekomst zullen de burgers ook op andere manieren worden geraadpleegd, bijvoorbeeld door het houden van discussiebijeenkomsten. De uitkomsten van de burgerpeiling Gezond Rotterdam worden openbaar gemaakt.