Ingezonden persbericht


Esmee als SuzyQ Graves in Second Life

PERSBERICHT

Hilversum, 3 april 2007

ONM NEEMT VERHAALLIJN OP IN DE VIRTUELE WERELD

De populaire BNN-soap ONM filmt een verhaallijn rondom de groeiende virtuele werelden. Gekozen is voor populairste daarvan: Second Life. Het is voor het eerst dat een Nederlandse serie een verhaallijn opneemt in de virtuele wereld. Dat ONM zich nu ook bevindt in de virtuele wereld past precies in de wens van BNN om ONM te laten aansluiten bij de de huidige tijdgeest en aandacht te hebben voor maatschappelijke thema's.

De virtuele werelden worden steeds populairder onder jongeren. In de afleveringen die begin volgend seizoen (september) op de buis te zien zijn, komt Esmee door haar vriendje Sam in aanraking met Second Life. Aanvankelijk snapt ze niet wat de lol ervan is, maar al snel krijgt ze de smaak van het virtuele leven te pakken en maakt ze zelf een alter ego aan. Haar naam: SuzyQ Graves. Esmee vindt vrienden in de alternatieve wereld en met één ervan Bink Broome klikt het bijzonder goed. Maar, is Bink wel wie hij zegt dat hij is of speelt iedereen in Second Life toch alleen maar een rollenspel?

De laatste aflevering van de populaire BNN-soap is op vrijdag 11 mei om 19.00 uur bij BNN op 3 te zien, maar dit betekent nog lang geen vakantie voor de acteurs. In tegenstelling tot eerdere berichten in de media lopen de opnames namelijk gewoon nog tot door tot half juli.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl