Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Hoogeveen, 03-04-2007

Proces-verbaal voor onjuist ontdoen van afval
ANNEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 61 jr. inwoner van Zuidlaren. De man had een hoeveelheid huishoudelijk afval in een aantal prullenbakken aan de Zuidlaarderweg in Annen gegooid. De gemeente waarschuwde de politie die na een onderzoek terechtkwam bij de verdachte.

Snorfietser in botsing met auto
MEPPEL Bij een aanrijding op de Eendrachtstraat in Meppel raakte maandagavond een 58 jr. snorfietser uit die plaats gewond. De man reed vanaf de Soembastraat de Eendrachtstraat op en werd daar geschept door een auto bestuurd door een 25 jr. man uit Meppel. Via de voorruit belandde de snorfietser op de weg. Met onbekend letsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Dinsdag bleek dat het letsel meeviel.

In bezit gestolen spullen
ASSEN Een 16 jr. jongen uit Haren is dinsdagmorgen door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De jongen reisde in de train van Haren naar Groningen op een vervalste OV jaarkaart. De conducteur ontdekte dit en waarschuwde de politie. Op het station in Assen is de jongen uit de trein gehaald in aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de jongen diverse spullen bij zich had, waaronder een MP3 speler, die van diefstal afkomstig zijn. Hierop is hij ingesloten. (07-127246)

Politie vordert rijbewijs in
NIEUWLANDE Op de A37 bij Nieuwlande bekeurde de politie dinsdagmiddag een 47 jr. man uit Emmen. De man haalde in zijn personenauto met daarachter een aanhangwagen, met een snelheid van 135 km/uur een videoauto van de politie in. Nadat de agenten de snelheid van de inhalende auto goed hadden vastgesteld is deze bij een afrit van de weg gehaald. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de max. snelheid (80 km/uur voor autos met een aanhanger) met 55 km. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.