Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Project Wonen Welzijn en Zorg krijgt vervolg

3 april 2007 print
Gemeenten Aalsmeer en Uithoorn werken ook na 2008 aan voorzieningen voor senioren en gehandicapten.

Aanwezigen tijdens de participatiebijeenkomst van de pilot Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) op maandag 26 maart jl in Uithoorn gaven waardering voor de regie- en uitvoeringsfunctie van het project WWZ van de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn. Het project wordt mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen gemeenten, zorg- en woonorganisaties

Wanneer de pilot WWZ medio 2008 afloopt, is een solide basis gelegd voor verdere ontwikkeling van voorzieningen voor senioren en gehandicapten.

Discussies en adviezen

Tijdens de avond zijn tal van aandachtspunten en knelpunten naar voren gekomen, waar de gemeenten aandacht aan gaan schenken. De aanwezigen kregen de avond gelegenheid hun mening te geven over onder andere `Eigen woning en ouder worden'. Ben je als bewoner zelf verantwoordelijk voor de aanpassingen van de woning? Of moet je kiezen om te verhuizen? Zijn er wel voldoende seniorenwoningen in Uithoorn of Aalsmeer? De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn gaan nu samen kijken hoe eigenaren van woningen zich beter kunnen voorbereiden op het geschikt maken van de woning voor wanneer men ouder wordt.

Langer zelfstandig leven voor ouderen en gehandicapten

Centraal staat in de pilot `WWZ': `Ouderen en gehandicapten moeten langer zelfstandig kunnen leven in Uithoorn en Aalsmeer´. Dit wordt uitgewerkt in 44 deelprojecten. Deze hebben onder meer betrekking op de realisatie van een consultatiebureau voor ouderen, de ontwikkeling van brede wijksteunpunten, de bouw en aanpassing van seniorenwoningen, het goed toegankelijk maken van de openbare ruimte en de ontwikkeling van een Loket WWZ

Wethouders Overbeek en Oudshoorn tevreden

Wethouder Jaap Overbeek heeft naar tevredenheid de avond geleid. "`Het is goed dat er aandacht is voor het thema WWZ. Het leeft nu echt bij de doelgroep. Voor ons is het belangrijk dat wij de regie blijven behouden en daarnaast ook scherp blijven bij het evalueren van dit onderwerp."

Wethouder Monique Oudshoorn over de avond: "Het is belangrijk om van organisaties die ouderen en gehandicapten vertegenwoordigen, te horen hoe men over onderdelen van wonen, welzijn en zorg denkt. Dan kunnen wij weer verder met onze plannen maken. Dat is deze avond gelukt. Fijn was ook te horen dat men tevreden is over de aanpak en inzet van iedereen en de regiefunctie van de gemeente. Een bevestiging van dat we op de goede weg zijn. We blijven ook na de pilot-periode stevige afspraken met partners maken om voorzieningen voor ouderen en gehandicapten te realiseren".
^
WWZ participatiebijeenkomst