Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Lentefris wandelen en spelen

3 april 2007 print
Honden zijn leuk, maar hondenpoep niet. Zeker niet op speelveldjes. Dáár moeten kinderen veilig, fijn en lekker kunnen spelen. Zonder angst om in een drol te stappen.

Veel hondenbaasjes en hondenuitlaters houden zich goed aan de regels met betrekking tot de hondengebieden. Maar jammer genoeg niet iedereen. Nog steeds krijgen we veel klachten over hondenpoep. Over uitwerpselen op andere groenstroken, de stoep en zelfs op speelveldjes.

Borden en extra controle

Veel klachten over hondenpoep slaan op groenstroken en speelveldjes die in de buurt van een hondenuitlaatroute of hondenlosloopgebied liggen. Door op dit soort plaatsen tijdelijke borden te plaatsen, hopen we die hondenbaasjes die zich niet aan de regels houden, ook te bereiken. Naast het plaatsen van die tijdelijke borden, controleren gemeente-surveillanten op deze plekken extra vaak. En bij constatering van een overtreding kan dit een proces-verbaal tot gevolg hebben; een boete die op kan lopen tot EUR 95,-.

Steeds ergens anders

De borden (en de daaraan gekoppelde verscherpte controle) verhuizen steeds naar een andere plek in ons dorp. Kent u een plek waar u graag zo'n tijdelijk bord zou zien? Omwonenden kunnen zo'n plek voorstellen. Doe dit bij voorkeur via e-mail (gemeente@uithoorn.nl, o.v.v. hondenborden), telefonisch (513 111) of schriftelijk (gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn).

Nieuwe locaties

De komende periode zijn de borden te vinden op of rond plekken waar altijd heel veel kinderen komen en spelen:

* Maanlandschap De Legmeer

* Het kleine speelveldje aan het begin van de Grauwe Gans
* Oranjepark (in de buurt van het speelplaatsje)

^
het hondenbord

* Honden