Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten                   |
|d.d. 3 april 2007                                 |


1. Groene Geledingszone
Tussen Effen en Breda wordt een groene geledingszone ingericht. GS hebben ingestemd met het aanbod van Rijkswaterstaat om daarvoor 16 hectare grond beschikbaar te stellen. De geledingszone is een van de maatregelen om de gevolgen van de aanleg van de HSL voor de natuur te verlichten. De provincie en de gemeente Breda nemen de inrichtingskosten voor hun rekening.

2. Subsidie voor grondaankoop natuurgebieden
Stichting Het Noordbrabants Landschap en de Vereniging Natuurmonumenten gaan met subsidie van de provincie gronden aankopen in de natuurgebieden Brestbosch/de Vilt en de Rijskampen. Het gaat om percelen met een totale oppervlakte van ruim 25 hectare; traditionele natuur- en recreatiegebieden en reservaats- en ontwikkelingsgebieden in de kadastrale gemeenten Boxmeer en Vught. GS stemmen verder in met een verzoek voor de verplaatsing van drie pachters uit het centrale deel van de Plateaux.

3. Vergoeding landinrichtingscommissie
De leden van de voormalige landinrichtingscommissies die onder de nieuwe Wet inrichting landelijke gebied (Wilg) vallen en de werkzaamheden voortzetten, krijgen hiervoor een vergoeding. Dit hebben GS besloten. Er zal een voorstel voor de staten worden gemaakt waarin wordt voorgesteld om de commissies opnieuw in te stellen en de wijze van vergoedingen vast te leggen.

4. Subsidie leefbaarheid platteland
Er komt in 2007 E 3,8 miljoen beschikbaar voor de leefbaarheid van het platteland en het ontwikkelen van een diverse plattelandseconomie. Na 1 jaar zal de regeling geëvalueerd worden. Dit hebben GS besloten. Hierdoor moeten agrariërs meer mogelijkheden krijgen om bijvoorbeeld zorgboerderijen en toeristische activiteiten te starten. Ook middelen voor kleine kernen, zoals multifunctionele basisvoorzieningen en kleinschalige dorpsontwikkelingen, moeten hierdoor meer gestalte krijgen.

5. Legalisering paardenhouderij en uitbreiding bebouwing te Nuenen
Het omzetten van een rundvee/-varkenshouderij naar een paardenhouderij en de uitbreiding van onder meer rijhallen aan de Soeterbeekseweg 36 in Nuenen, kan wat betreft GS gelegaliseerd respectievelijk toegestaan worden. GS stellen voor om een streekplanafwijkingsprocedure hiervoor in gang te zetten. Dit besluit wordt voorgelegd aan de Provinciale Planologische Commissie (PPC).

6. Werkbezoek Polen
GS hebben ingestemd met het toevoegen van twee ambtenaren aan een delegatie van provinciale medewerkers die op werkbezoek gaan naar Polen. Dit vindt plaats van 22 tot en met 28 april en maakt onderdeel uit van een traineeprogramma.

7. Externe inhuur projectleiding infrastructurele projecten
De provincie geeft bureau Raadhuis Advies opdracht de projectleiding te verzorgen voor 14 infrastructurele projecten in 2007 en geeft bureau Prince Management Advies de opdracht de projectleiding te verzorgen voor 11 infrastructurele projecten in 2007.


8. Opdracht Rijn Schelde Delta Monitor verkeers- en vervoersstromen
De provincie geeft opdracht tot het monitoren van verkeers- en vervoersstromen in de Rijn Schelde Delta-regio (RSD-regio). Doel is een kwantitatief inzicht te krijgen in de verkeers- en vervoersontwikkelingen in het RSD-gebied. Dit inzicht wordt gebruikt in de grensoverschrijdende afstemming op het vlak van mobiliteit in het gebied Rotterdam-Brabant-Antwerpen en Gent. Voor deze opdracht is wijziging van de begroting nodig. GS hebben hiertoe besloten.


9. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Waalwijk voor de realisatie van een politiebureau aan de Tilburgseweg, de gemeente Nuenen voor het oprichten van een bedrijfsruimte/ruimte voor luide muziek aan de Collseweg, de gemeente Maasdonk voor de bouw van een vrijstaand bijgebouw aan de Papendijk, de gemeente Drimmelen voor het oprichten van een ruimte voor ruimte woning aan de Voorstraat, de gemeente Eindhoven voor het mbt herinrichting de Dommel, traject Klotputten-afwateringskanaal, de gemeente Cranendonck voor het oprichten van een woonhuis aan de grensweg te Gassel, de gemeente 's-Hertogenbosch voor het oprichten van een bergbezinkbassin aan de Harendonkweg, aan de Buitenpepersdreef, aan de Zevenhontseweg en aan de Coornhertstraat, de gemeente Boxtel voor winkels en woningen aan de Markt, de gemeente Bernheze voor het oprichten van een kampeerboerderij bij een agrarisch bedrijf te Vorstenbosch, de gemeente Eindhoven voor de bouw van een spilcentrum (school, speelgelegenheid en wonen) aan de Boschdijk, de gemeente Schijndel voor de verplaatsing van een aantal schuilstallen.
Het bestemmingsplan Bedrijfsterrein Dinteloordseweg 55 van de gemeente Steenbergen is goedgekeurd. Het vastgesteld bestemmingsplan Luchen van de gemeente Geldrop-Mierlo wordt gedeeltelijk goedgekeurd. De wijziging bestemmingsplan Akkers/Ekenwal 3 van de gemeente Helmond wordt goedgekeurd. Het verzoek van de gemeente Valkenswaard om een categorie-aanwijzging voor het gebied binnen de bebouwde kom van Valkenswaard en Dommelen is goedgekeurd. Het vastgesteld bestemmingsplan Havenfront Willemstad van de gemeente Moerdijk is goedgekeurd. De bezwaren van VOF Krekels tegen mogelijkheid onteigening in het kader van Landinrichtingsplan Peelvenen zijn ongegrond verklaard. Het verzoek van de gemeente Oss om een categorie-aanwijzing voor het plaatsen van antennemasten voor mobiel telefoonverkeer is goedgekeurd.


---- --