Provincie Utrecht

door Palmerswaard in Rhenen

Nieuw fietspad door Palmerswaard in Rhenen

3-4-2007 -

Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht stelt 80.000 euro beschikbaar voor een nieuw fietspad door de Palmerswaard in Rhenen. Deze nieuwe verbinding leidt fieters door de groene uiterwaarden van de Nederrijn, aan de voet van de Grebbeberg. Het fietspad, dat een lengte krijgt van twee kilometer, sluit via de provinciale weg N225 aan op het nieuwe Let de Stigterpad, dat fietsers over de Utrechtse Heuvelrug door bos en heide vanuit Rhenen naar Driebergen brengt.

Met deze provinciale bijdrage kan een nieuwe schakel worden gelegd in deze Utrechtse Heuvelrugroute. De doorsteek door de Palmerswaard gaat door een fraai natuurgebied dat in eigendom is van het Utrechts Landschap. Met deze eigenaar en de gemeente Rhenen heeft de provincie Utrecht overleg gevoerd over dit nieuwe fietspad; besloten is om te kiezen voor deze doorsteekmogelijkheid. Omdat de route door een waardevol natuurgebied gaat, vindt nader onderzoek plaats naar de gevolgen voor flora en fauna. Het nieuwe fietspad wordt waarschijnlijk in 2008 aangelegd. Vanwege de bijzondere omgeving - de uiterwaard loopt hier met enige regelmaat onder water - wordt gezocht naar een fietspad met een halfverharding die niet meteen uitspoelt. De gemeente Rhenen, die ook zorgdraagt voor beheer en onderhoud van het fietspad, begeleidt de uitvoering van dit project. De totale kosten bedragen circa 140.000 euro. Bijdrage van de gemeente Rhenen is 60.000 euro.

Op de Fiets!
De realisatie van deze nieuwe route wordt mogelijk gemaakt door het provinciale project Op de Fiets! Onder deze naam werkt de provincie Utrecht sinds 2003 aan een verbeterd netwerk van fietspaden. Dit jaar is de provincie betrokken bij de realisatie van 40 fietspadenprojecten met een afstand van in totaal 150 kilometer.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196