Ingezonden persbericht

Nieuwe evenementenverzekering dekt risico's betaalbaar af

Rotterdam, 3 april 2007 - Een zanger die door een poliep op de stembanden concerten moet aflasten; hevige regenval waardoor een evenement op het laatste moment moet worden afgelast; een bezoeker die de organisatie aansprakelijk stelt voor een beenbreuk: een evenementenorganisator wordt doorgaans geconfronteerd met grote en uiteenlopende risico's. Polissen voor dit soort risico's zijn duur en kennen veel uitsluitingen, waardoor veel organisatoren de risico's voor lief nemen. Verzekeringsmakelaar Aon Nederland heeft een evenementenverzekering opgesteld waardoor evenementorganisatoren voor een lage premie een goede dekking krijgen.

De evenementenpakketverzekering van Aon biedt een complete dekking waarmee concerten en evenementen het hele jaar verzekerd zijn. Het is niet meer nodig om elk evenement apart te verzekeren, zodat administratieve lasten beperkt worden en de premies laag blijven. Dit levert met name evenementenbureaus belangrijke voordelen op. De verzekering combineert een onkosten- en annuleringsverzekering met een aansprakelijkheidsverzekering. Dit laatste is vaak lastig bij evenementen: polissen hiervoor kennen veel uitsluitingen en de premies zijn torenhoog. Door de combinatie te maken, kan Aon tegen een relatief lage premie een uitgebreide dekking bieden.

"Aansprakelijkheidsverzekeringen voor evenementen zijn vaak duur en beperkt," zegt Arno Wijnands, Accountmanager Aon Sport, Recreation & Entertainment. "Door de annulerings- en aansprakelijkheidsverzekering te combineren kan Aon tegen een relatief lage premie een uitgebreide dekking bieden. Organisatoren zijn hiermee verzekerd voor alle annuleringskosten en claims van bezoekers. Dat laatste wordt door de claimbereidheid een steeds groter risico voor organisatoren van evenementen."

De evenementenpakketverzekering wordt op maat gemaakt. Het standaardpakket kan worden uitgebreid met extra (eventuele tijdelijke) dekkingen als de 'extreem weer' dekking, een ongevallendekking of de cascocomponent tegen schade en diefstal. De premiehoogte wordt bepaald aan de hand van het soort evenementen dat wordt georganiseerd en de gemiddelde jaaromzet.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 13 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 43.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.