Politie Limburg-Noord

Vernielde flitspalen langs de Napoleonsweg

Datum: 3-04-2007
Tijd bericht: 15:28
Plaats: Tegelen
Onbekenden hebben afgelopen nacht kans gezien twee flitspalen om te trekken. De palen staan langs de Napoleonsweg in Baarlo en Neer en zijn ingezet om de snelheid te handhaven. De politie gaat ervan uit dat de daders de palen uit vandalisme vernielden, omdat alleen de paal in Baarlo in werking was.

Een surveillancewagen merkte vanmorgen vroeg de scheve palen op en meldde dit aan de meldkamer. De palen zijn eigendom van het landelijk Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) en worden beheerd door het Verkeershandhavingsteam. De huidige flitspalen werken nu nog analoog, maar worden zo snel mogelijk door BVOM vervangen door digitaal werkende palen. De schade is vanmorgen nog geïnventariseerd en er is onmiddellijk opdracht gegeven deze te herstellen.

De weggebruiker kan er rekening mee houden dat er voor zijn eigen veiligheid gelet wordt op zijn snelheid. Want met name op de doorgaande routes in de regio Midden en Noord Limburg is snelheid vaak een factor als het gaat om ernstige letselongevallen of aanrijdingen met dodelijke afloop. Naast de in werking zijnde flitspalen, wordt er ook dagelijks op snelheid gecontroleerd door het team verkeersassistenten van het VHT, rijden motoragenten met laserguns en staan door de hele regio heen radarwagens langs de wegen. Ook heeft het VHT een videosurveillancewagen die dagelijks wordt ingezet om extreme verkeersovertreders te confronteren met hun weggedrag.