Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 3 april 2007

Politie controleert het verkeer

BREDA: De politie heeft maandag tussen 14:15 uur en 21:00 uur op de Allerheiligenweg een algemene verkeerscontrole gehouden met personeel van het wijkteam Zuid-Oost en het Verkeershandhavingsteam. Er werd gecontroleerd op de naleving van de gedragsregels in het verkeer, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens deze controle zijn motorrijders en een mobiel bureau ingezet. Zowel het inkomende als het uitgaande verkeer werd gecontroleerd. Er is aan ruim 300 voertuigen een stopteken gegeven. Tijdens deze controle zijn 113 bekeuringen uitgeschreven, te weten:


* 81 voor het niet dragen van de autogordel;

* 10 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs;

* 7 voor het niet handsfree bellen;

* 2 voor het niet kunnen tonen van enig identiteitsbewijs;
* 1 voor het besturen motorvoertuig onder invloed van drugs;
* 1 voor een openstaande geldboete van 88 euro;

* 1 voor het rijden met een verlopen APK;

* 1 voor het niet stoppen voor rood licht;

* 1 voor het niet volgen van de verplichte rijrichting;

* 3 voor een overtreding met een aanhangwagen;

* 2 voor het onterecht voeren van mistlampen;

* 1 voor het niet dragen van een helm;

* 2 voor het niet voeren van een kentekenplaat of goedgekeurde kentekenplaat.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13:30 uur op de Teteringsedijk een 29-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde uit een winkel onder andere enkele badjassen en een dvd-speler mee te nemen. Dit werd echter gezien door personeel van de winkel. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16:30 uur in de Karrestraat vier meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal. Het betreft twee 14-jarige meisjes uit Breda, een 13-jarig meisjes uit Breda en een 13-jarig meisje uit Ulvenhout. De vier probeerden uit een winkel sierraden te stelen, maar dit werd gezien door personeel van de zaak. Na verhoor op het bureau werden de meisjes overgedragen aan hun familie. Over hun straf moet nog worden besloten.

Aangehouden wegens bedreiging en belediging

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 03:00 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden in de Reigerstraat wegens bedreiging en openbare dronkenschap. Agenten kwamen de man tegen toen hij dronken en onder het bloed probeerde een café binnen te komen, wat al gesloten was. De man had kennelijk ruzie gehad op straat en was daarbij gevallen. Hij had een flinke snee op zijn voorhoofd en de agenten wilden daar naar kijken en eerste hulp verlenen. Hier had de Bredanaar, die erg dronken was, echter geen zin in. Hij beledigde en bedreigde de agenten en het personeel van de ter plaatse gekomen ambulance kon de man maar moeilijk helpen. Omdat de man zo recalcitrant en beledigend was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar heeft hij in een cel zijn roes uitgeslapen en kon hij na verhoor rond 10:00 uur weer vertrekken. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw slachtoffer van zakkenrollerij

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanochtend een aangifte opgenomen van een 80-jarige vrouw uit Etten-Leur die slachtoffer is geworden van zakkenrollerij. De vrouw was maandagmiddag rond 16:30 uur in een winkel in de Hof van het Houte en ze had haar tasje in een winkelmandje gelegd. De rits van het tasje was open en onbekenden hebben kans gezien de portemonnee van de vrouw te stelen. Daarmee werd ook een aanzienlijk geldbedrag gestolen en andere bescheiden van de vrouw.

Over zakkenrollen
Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Manfredi Mauro