Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Meisje in gezicht geslagen                    |
Een 16-jarig meisje uit Apeldoorn is op maandag (02/04) op de Noorderlaan ter hoogte van de uitgang (schoolplein) aan de zijde van Kanaal Noord door een tot nu onbekende man in haar gezicht geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het incident vond omstreeks 12.40 uur plaats toen het meisje bij de uitgang van het schoolplein stond en er twee tot nu onbekende mannen met twee honden aan kwamen lopen. Eén van de mannen was met een riem aan zwaaien en raakte hierbij het meisje, waarop een woordenwisseling en enig duw- en trekwerk volgde. Uiteindelijk kreeg het meisje een klap in haar gezicht die in eerste instantie voor een 18-jarige jongen uit Apeldoorn was bedoeld.

Op dit moment is bij de politie echter niet bekend wie deze twee mannen zijn. De man die sloeg, betreft een blanke man met een gezet postuur en een kaal hoofd. Hij is ongeveer 1.60 meter lang en tussen de 35 en 40 jaar. Hij droeg een beige T-shirt en een blauwe spijkerbroek. De tweede man is eveneens blank. Hij hand een slank postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij is ongeveer 40 jaar. Het tweetal is na het incident verder gelopen in de richting van de Zevenhuizenseweg, waar ze in een grijze Mercedes - station stapten.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. Getuigen van het incident wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Scholieren opgepakt na vernieling abri        |
De politie heeft op maandag (02/04) een achttal scholieren (allen jongens tussen de 14 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vernieling van een bushokje aan de Asselsestraat. In het onderzoek werd goed samengewerkt tussen de wijkagent van Orden en docenten van de scholieren. Een 17-jarige jongen heeft uiteindelijk de vernieling bekend. Hij zal worden verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Bij de politie kwam omstreeks 10.00 uur de melding van de vernieling binnen. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de scholieren net een excursie achter de rug hadden en met de stadsbus terug naar school wilden toen er als gevolg van steentjes gooien een ruit van een bushokje sneuvelde. De scholieren werden bij een andere bushalte aangetroffen en aangehouden. Bij het onderzoek dat op het politiebureau volgde, werden docenten van de school ingeschakeld die de aangehouden jongelui op hun verantwoordelijkheid wezen, waarop een 17-jarige jongen uiteindelijk een bekennende verklaring aflegde.

|     |Apeldoorn - Wapenstok in beslag genomen                   |
Een 38-jarige automobilist uit Emmerich am Rhein (Dld.) bleek op dinsdag (03/04) tijdens een routinecontrole op de Laan van Malkenschoten in het bezit van een verboden wapenstok. Het wapen is in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie controleerde de man omstreeks 03.00 uur en trof in zijn auto de wapenstok aan. Het bij zich hebben van een dergelijk wapen is verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie en is dan ook in beslag genomen.

|     |Apeldoorn - Fietsster gewond                              |
Een 73-jarige fietsster uit Apeldoorn is op maandag (02/04) gewond geraakt toen zij op de kruising Regentesselaan/Meester van Hasseltlaan in botsing kwam met een 35-jarige Apeldoornse automobilist.

De melding van het incident kwam omstreeks 14.20 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de fietsster op bovengenoemde kruising door reed, waarna een botsing met de automobilist volgde.De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen bij de politie niet bekend.

|     |Apeldoorn - Man valt van fiets                            |
Een 77-jarige man uit Apeldoorn is op maandag (02/04) op de 2e Beukenlaan gewond geraakt toen hij van zijn fiets wilde stappen en daarbij ten val kwam. De man is met vermoedelijk heupletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd rond 23.25 over het ongeval ingelicht. Agenten gingen ter plaatse en hebben medewerkers van de ambulance geassisteerd, waarna het slachtoffer voor verdere behandeling naar het ziekenhuis werd overgebracht.

|     |Apeldoorn - Aluminium weg na inbraak                      |
Een bedrijfsterrein aan de Marowijne heeft tussen vrijdag en maandag (02/04) ongewenst bezoek gehad. Hierbij is een onbekende hoeveelheid aluminium verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen vrijdagavond 22.30 uur en dinsdagochtend 04.30 uur plaatsgevonden. Men kon het terrein opkomen door een slot te forceren. Uiteindelijk heeft men vanaf een aantal pallets een onbekende hoeveelheid aluminium platen en dorpels weten weg te nemen. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.

|     |Apeldoorn - School doelwit dieven                         |
Een school aan de Musschenbroekstraat is dinsdagochtend vroeg (03/04) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een nog onbekend aantal laptops weggenomen. Men heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

De diefstal heeft omstreeks 02.30 uur plaatsgevonden. Men kon het pand binnenkomen door een toegangsdeur te forceren. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de laptops nu zijn, worden gevraagd om zich bij de politie te melden. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Jeugdige dievegges shoppen zonder te betalen  |
Twee Apeldoornse meisjes en een meisje uit Loenen (Gld.), alledrie 14 jaar, bleken op maandag (02/04) vanuit een 12-tal winkels in Apeldoorn meerdere spullen te hebben meegenomen zonder eerst af te rekenen. Het drietal wordt verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Het drietal werd omstreeks 15.30 uur door medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat betrapt, waarna agenten ter plaatse gingen en de drie meisjes aan hen werden overgedragen. Onderzoek op het politiebureau wees uit dat het drietal vanuit een 12-tal winkels ongeveer 70 artikelen had weten weg te nemen. Het ging hierbij voornamelijk om make-up, sieraden en accessoires. De winkels bevonden zich merendeels in de Apeldoornse binnenstad. De meisjes zijn verhoord en hebben een verklaring afgelegd, waarna zij aan hun ouders zijn overgedragen.

Einde berichten


---


---


---

---- --

|     |Apeldoorn - Ruim 30 overtredingen bij controle            |
|     |Zutphensestraat                                           |
Bij een uitgebreide verkeerscontrole op het terrein van rijkswaterstaat aan de Zutphensestraat in Apeldoorn zijn maandag (2/4) ruim 100 voertuigen gecontroleerd en daarbij werden 33 overtredingen vastgesteld.

De controle vond plaats door agenten en politiestudenten die ondersteund werden door motoragenten, milieupolitie, verkeersongevallenanalisten en de politie-informatiedienst. Politiestudenten legden tegelijkertijd voor het vak "verkeerscontrole" hun toets af. Zestien van de negentien studenten zijn geslaagd , drie moeten de toets binnenkort opnieuw afleggen.

De overtredingen waarvoor een bekeuring werd opgemaakt bestonden onder andere uit; 1 maal gladde band, 4 maal geen gordel, twee maal niet handen vrij telefoneren, 1 maal geen remlichten, 1 maal lekke uitlaat, 1 maal onjuiste categorie rijbewijs, 1 maal geen chauffeurspas, 11 maal niet tonen rijbewijs, vijf maal onvoldoende hulpkoppeling aanhangwagen, 1 maal uit-stekende lading, 1 maal onjuiste kentekenplaat ,1 maal onvoldoende spiegel.


---


---


---

---- --