Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 3 april 2007

Centrummanager blijft nog een jaar werken aan Denekamp

Het college van B&W stelt de raad voor om in te stemmen met een bijdrage van maximaal E 8.000,- ten behoeve van het voortzetten van de samenwerking met de centrummanager van MKB Reva tot december 2007 door ondernemersvereniging MKB Denekamp.

Toelichting

Naar aanleiding van het rapport "Toekomstmogelijkheden voor de detailhandel Denekamp" is op initiatief van de ondernemers een centrummanager aangesteld voor de duur van één jaar. Deze centrummanager heeft inmiddels een eindrapportage, inclusief Plan van aanpak, opgesteld. MKB Denekamp heeft besloten, naar aanleiding van deze rapportage, gebruik te blijven maken van de diensten van de centrummanager en heeft een beroep gedaan op de gemeente om een bijdrage te leveren in de kosten.

MKB Denekamp: "We zien in deze centrummanager een vertrouwenspersoon richting de gemeente en de ondernemers. Hij is de smeerolie en aanjager van het proces om te komen tot kwaliteitsverbetering in het centrum van Denekamp. Tevens biedt hij ondersteuning bij de uitvoering van de aanbevelingen zoals gedaan in de rapportage."

In het rapport zijn, naast het weergeven van de inventarisatie onder ondernemers en pandeigenaren, concrete aanbevelingen gedaan ten aanzien van de wijze waarop wensen van ondernemers een plaats kunnen krijgen binnen de kaders, zoals die zijn gesteld in de Structuurvisie en de Detailhandelsvisie.

Wethouder Eric Kleissen: "Via centrummanagement is het (mede) mogelijk een uitvoering te geven aan het Plan van Aanpak om zo een kwaliteitsimpuls aan het centrum van Denekamp te geven. Op initiatief van ondernemersvereniging MKB Denekamp is de afgelopen periode intensief geworven om de benodigde financiële middelen te verkrijgen. Ondernemers geven hiermee een duidelijk signaal dat zij de meerwaarde van het continueren van het centrummanagement zien en daarin ook willen investeren. Doordat de gemeente ook een bijdrage levert, geven wij ook aan dat we samen met de ondernemers te willen blijven werken aan het verhogen van de kwaliteit van het centrum van Denekamp."

Kosten

Inmiddels is van MKB Denekamp een voorstel ontvangen voor het voortzetten van de werkzaamheden van de centrummanager. Het daarmee gemoeide bedrag (52 dagdelen à E 475,- per dagdeel, afgerond E 25.000,-, exclusief BTW) zal voor het grootste deel (2/3) door ondernemers en externe sponsoren worden opgebracht. De bijdrage van de gemeente bedraagt 1/3 van het totale bedrag.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder de heer Eric Kleissen op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.

---- --