Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Scholieren opgepakt na vernieling abri

Apeldoorn, 03-04-2007 * De politie heeft op maandag (02/04) een achttal scholieren (allen jongens tussen de 14 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vernieling van een bushokje aan de Asselsestraat. In het onderzoek werd goed samengewerkt tussen de wijkagent van Orden en docenten van de scholieren. Een 17-jarige jongen heeft uiteindelijk de vernieling bekend. Hij zal worden verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Bij de politie kwam omstreeks 10.00 uur de melding van de vernieling binnen. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de scholieren net een excursie achter de rug hadden en met de stadsbus terug naar school wilden toen er als gevolg van steentjes gooien een ruit van een bushokje sneuvelde. De scholieren werden bij een andere bushalte aangetroffen en aangehouden.

Bij het onderzoek dat op het politiebureau volgde, werden docenten van de school ingeschakeld die de aangehouden jongelui op hun verantwoordelijkheid wezen, waarop een 17-jarige jongen uiteindelijk een bekennende verklaring aflegde.