Gemeente Rotterdam

Wie wint de R'damse Ondernemersprijs 2007?

Maandag 2 april 2007 is de inschrijving van kandidaten gestart voor de 24e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2007, een initiatief van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Via de website www.rotterdamseondernemersprijs.nl kunnen ondernemers uit de Rotterdamse regio* met een goed product en uitstekende bedrijfsresultaten zich vanaf vandaag aanmelden als kandidaat voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2007. Aanmelden kan tot 1 juni 2007.

De kandidaten maken kans op tastbare waardering voor hun ondernemersprestaties in de vorm van een nominatie en veel gratis publiciteit. De uiteindelijke winnaar ontvangt de Rotterdamse Ondernemersprijstrofee 2007 en een geldbedrag van 10.000,--. Het winnen van de prijs kan gunstig zijn voor toekomstige bedrijfsresultaten, zo blijkt uit ervaringen van oud-winnaars. Voorwaarde voor deelname is dat het bedrijf minimaal 5 en maximaal 250 medewerkers in dienst heeft. Verder moet de ondernemer de afgelopen 3 jaar een sterke groei hebben doorgemaakt, zich kenmerken door durf, innovatief zijn en veel voor de Rotterdam regio betekenen. Stichtingen, verenigingen, (semi)overheidsinstellingen en holding-bvs zijn uitgesloten van deelname.

Jurering
Op basis van de ingezonden aanmeldingsformulieren vindt een eerste selectie plaats. Naast controle op volledigheid van de aanmelding kijken de jurysecretaris en een registeraccountant naar de samenhang binnen de aanmelding. Indien een kandidaat is geselecteerd voor een bedrijfsbezoek toetst de jury op basis van het bezoekrapport aan het motto op welke gedurfde, creatieve, vernieuwende en vooral ondernemende manier de ondernemer zijn bedrijf heeft uitgebouwd en welke spin off dit heeft voor de Rotterdamse regio. De uitreiking vindt plaats op 26 september 2006 tijdens het slotevenement van het Zakenfestival in het Beurs-WTC.

In Rotterdam krijgen innovatie en ondernemerschap prioriteit als het gaat om stimulering van de Rotterdamse economie. De focus van het bestuur van Rotterdam ligt op de kansrijke clusters: het haven- en industriecomplex, het medische en zorgcluster en de creatieve industrie. Hiervoor staan het Ontwikkelingsbedrijf en de Kamer van Koophandel de ondernemers in Rotterdam bij met specifieke kennis en kunde.


* de 18 gemeentes uit de Rotterdamse regio: Albrandswaard, Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bernisse, Bleiswijk, Brielle, Capelle aan den Ijssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den Ijssel, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Westvoorne