Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 3 april 2007 070203R

Oosterhoutsedijk in weekend voorlopig open

De Oosterhoutsedijk wordt voorlopig niet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De rechter heeft de motivatie van de gemeente Nijmegen verworpen op een bezwaar van de Stichting Meldpunt Wegafsluitingen. Dit betekent dat het besluit om het bezwaar van de Stichting af te wijzen door de gemeente, is vernietigd. De gemeente Nijmegen beraadt zich op dit gerechtelijk besluit. Tot die tijd blijft de dijk tussen de Groenestraat en de Zaligestraat open.

De gemeente wil ook dit jaar de Oosterhoutse dijk weer fiets-, wandel- en skatevriendelijk maken in de zomer. Na een evaluatie onder bezoekers en omwonenden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de komende jaren van 1 april tot 1 oktober de dijk in de weekenden af te sluiten tussen 10.00-18.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

Vorige zomer is de Oosterhoutsedijk voor het eerst in de weekenden deels afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Mede op verzoek van de gemeente Overbetuwe is er een evaluatie van de afsluiting gehouden onder zowel gebruikers als aanwonenden van de Groenestraat, Dorpsstraat en Stationsstraat in de twee gemeenten. Uit het onderzoek komt naar voren dat het algemeen oordeel onder gebruikers positief is (83%), bewoners zijn deels positief (36%) en deels negatief (43%) over de afsluiting.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380