Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03 april 2007

TILBURG, 3 april 2007

Politie houdt minderjarigen aan wegens brandstichting (2de plaatsing)

TILBURG: De politie heeft maandag twee Tilburgse jongens (15, 17) aangehouden wegens brandstichting van een speeltoestel eerder op de dag op het St. Pietersplein. Omstreeks 14:30 uur kregen de politie en brandweer de melding dat er een klimkasteel in brand stond. Die is uiteindelijk helemaal afgebrand en het speeltuintje waar het gevaarte in stond is praktisch onbruikbaar. De schade wordt geschat op mogelijk 20.000 tot 30.000 euro. Uit onderzoek van de politie kwamen al snel de twee verdachten naar voren. De 15-jarige jongen is in zijn huis aangehouden rond 16:00 uur. De 17-jarige jongen was aan het werk en in daar rond 18:30 aangehouden. Beiden zijn gedurende het verdere onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Automobilist aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs

TILBURG Op de Vlierlaan hebben agenten gisteravond rond 21.30 uur een 24 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. De man reed als bestuurder in een auto hortend en stotend over de Vlierlaan. Surveillerende agenten die hem zagen rijden stelden een controle in. Toen de man zijn auto geparkeerd had bleek al snel dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook kon hij niet voldoen aan de identificatieplicht. Na verhoor mocht de man, voorzien van twee bekeuringen, het bureau verlaten.

Politie onderzoekt beroving in Goirle

GOIRLE Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een beroving die gistermiddag gepleegd is in de Kloosterstraat in Goirle. Een 24 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg werd hiervan het slachtoffer.

De vrouw liep gistermiddag rond 16.00 uur over het plein in de Kloosterstaat naar haar fiets. Op het moment dat het slachtoffer de fietssleutel uit haar jaszak pakte en omhoog keek, stond ze oog in oog met een onbekende man. De man greep haar bij de pols en griste de zojuist door haar gepinde bankbiljetten uit haar hand. Vervolgens rende de man weg. De politie is op zoek naar deze verdachte. Het slachtoffer omschreef hem als een getinte man van ongeveer 30 jaar, zijn lengte schatte ze op 1.65 meter. Verder had hij een gezet postuur, zwart gevlochten haar en was gekleed in een wit shirt met een zwarte korte broek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Politie bekeurt 14 automobilisten bij snelheidscontrole

TILBURG Agenten hebben vanmorgen bij een snelheidscontrole op de Ringbaan Oost in totaal 14 automobilisten bekeurd. De controle vond plaats tussen 10.30 uur en 12.00 uur op het gedeelte gelegen tussen de Bosscheweg en de Ceramstraat. Het doel van de controle is het verhogen van de verkeersveiligheid.

Motorrijder gewond na eenzijdige aanrijding

TILBURG Vanmiddag rond 12.45 uur raakte een 51 jarige motorrijder uit Tilburg gewond nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De man werd met letsel aan hoofd en benen overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg.

De Tilburger reed met zijn motor over de Eilenbergstraat. De man kwam uit de richting van de Schans. Doordat hij zijn motor niet voordurend onder controle had kwam hij in de Eilenbergstraat ten val.

Politie ruimt vier hennepkwekerijen

TILBURG: De politie van het district Tilburg heeft vandaag vier hennepkwekerijen geruimd.In een woning aan de Jan Truyenlaan werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, waar pas was geoogst. Er werden nog wel enkele restanten aangetroffen. In een woning aan de Alpenpas werd eveneens een plantage aangetroffen met 84 planten. Ook aan het Violethof was het prijs. Daar stonden in een slaapkamer en op zolder in totaal 498 bijna oogstrijpe planten. Tenslotte werd in een woning aan de Dolomietenlaan 336 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in een slaapkamer en op de vliering. De bewoonster, een 36-jarige vrouw, werd als verdachte aangehouden.

De politie in Tilburg ruimt wekelijks gepland en ongepland hennepkwekerijen. Deze kwekerijen zijn vaak brandgevaarlijk en leveren dikwijls stankoverlast op. Ook is er vaak een verband met de georganiseerde misdaad.

Auteur: Desiree Brabers