Gemeente Zaltbommel


Park & Ride parkeerkplaatsen tegen overlast A2 3 april 2007 Park & Ride parkeerkplaatsen tegen overlast A2

Gemeente Zaltbommel gaat in principe akkoord met het uitbreiden Park & Ride parkeerplaatsen om de verkeersoverlast door werkzaamheden aan de A2 te verminderen. Enige voorwaarde is dat de verkeershinder op de N322 en de Hogeweg niet toe mogen nemen door de maatregel.

Rijkswaterstaat heeft aan de gemeente Zaltbommel voorgesteld de hinder op de A2 door werkzaamheden te beperken door het benutten van bestaande en het realiseren van nieuwe (tijdelijke) P&R terreinen. Deze P&R terreinen worden gecombineerd met busvervoer voor verkeer richting Den Bosch.

Locaties

De gemeente richt zich op een gezamenlijke aanpak met de provincie en Rijkswaterstaat voor het uitbreiden van het P+R terrein bij het station. Dit is een extra uitbreiding ten opzichte van de uitbreidingsplannen die er al lagen voor het project Van station tot vestingstad. Nog niet alle opties en mogelijkheden voor uitbreiding van de P&R terreinen zijn in detail uitgewerkt. Met het principebesluit van de gemeente, kunnen Rijkswaterstaat, Provincie en gemeente de verschillende opties nader onderzoeken en uitwerken.

Mobiliteitsmanagement

De projectgroep Mobiliteitsmanagement buigt zich over mogelijke oplossingen voor de verwachte bereikbaarheidsproblemen vanwege de werkzaamheden aan de N322 en de A2. De projectgroep bestaat uit Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, gemeente Zaltbommel, lokale bedrijven en de Kamer van Koophandel.
Geplaatst op: 3 april 2007