Provincie Groningen

Base Groep eerste gecertificeerde jeugdzorgaanbieder 3 april 2007

Op maandag 2 april heeft de Base Groep het erkende HKZ-kwaliteitscertificaat voor jeugdzorg gekregen. Het certificaat is toegekend voor het totale pakket van diensten. In Noord-Nederland is de Base Groep de eerste gecertificeerde jeugdzorgaanbieder.

Wat is HKZ?
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Een organisatie met een HKZ Keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

De Base Groep
In 2006 hielp de Base Groep in totaal 2429 kinderen en gezinnen. Hulp bij problemen in de opvoedingssituatie is het centrale thema. Daarnaast voert de Base Groep ook hulp uit in het kader van de AWBZ en wordt zorg geleverd via gemeenten en persoongebonden budgetten.

Stimulans voor de toekomst
Ook de komende jaren blijft de kwaliteitsverbetering voor de cliënt een topprioriteit voor de Base Groep. De toekenning van het certificaat vormt daarmee voor de medewerkers van de Base Groep een extra stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.

Jeugdzorg in de provincie Groningen
De provincie is op grond van de Wet op de jeugdzorg wettelijk verantwoordelijk voor de regie, planning en financiering van de jeugdzorg in Groningen. Meer informatie hierover vindt u op de jeugdzorg pagina.
Voor het uitvoeren van haar taken ontvangt de Base Groep een bijdrage van de provincie Groningen.

3 april 2007