Gemeente Capelle a/d IJssel

Klimaatbosje

Het eerste Klimaatbosje wordt geplant

Op woensdag 21 maart werd tijdens de nationale Boomfeestdag het eerste klimaatbosje in Capelle aan den IJssel geplant. Wethouder René Binnendijk plantte samen met de leerlingen van groep 7 van de Sjalomschool de eerste boom. Het planten van een klimaatbosje is onderdeel van de landelijke klimaatcampagne HIER, een initiatief van meer dan 40 goede doelen die een groot aantal projecten uitvoert om het wereldwijde klimaatprobleem aan te pakken.

De gemeente hoopt hiermee mensen te prikkelen en nieuwsgierig te maken, maar vooral tot nadenken en actie aan te zetten. Zelf actie ondernemen kan al heel eenvoudig. Door bewuste keuzes te maken, zoals de auto vaker te laten staan, de verwarming wat lager te zetten en het kopen van CO2-neutrale producten.

Belangrijkste oorzaak van het klimaatprobleem is de uitstoot van kooldioxide (CO2). Bomen binden CO2. In Oost-Europa en de tropen worden daarom al grote compensatiebossen aangelegd. Ook in Nederland kunnen we de vermindering van CO2 stimuleren. Ruimte voor enorme nieuwe bossen hebben we niet, maar we kunnen wél een vuist maken. Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnotenbomen in een driehoeksvorm en zijn bedoeld als een symbool voor de grote compensatiebossen.