Kroatische regering gaat in zee met Bloomberg Bond ..........


03.04.2007 / 17:21 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Bloomberg lp

Bloomberg lp

Kroatische regering gaat in zee met Bloomberg Bond Auction System

NEW YORK, April 3 /PRNewswire/ --

Bloomberg L.P., de leidende, wereldwijde leverancier van data, analyses en nieuws voor de financiële gemeenschap, maakte vandaag bekend dat het Kroatische Ministerie van Financiën voor het Bloomberg Bond Auction System van de BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service heeft gekozen voor de elektronische veiling en toewijzing van Kroatische schatkist obligaties.

Het Bloomberg Bond Auction System voor het Kroatische Ministerie van Financiën, bereikbaar via HRTS op de BLOOMBERG PROFESSIONAL service, maakt het voor geautoriseerde en gemachtigde investeerders mogelijk om met geautomatiseerde en directe efficiency op Kroatische veilingen te bieden.

"De succesvolle lancering van de Kroatische schatkist obligatie veiling en toewijzing via het Bloomberg Bond Auction System weerspiegelt de niet-aflatende wens van het Ministerie van Financiën te waarborgen dat de Kroatische markt zo efficiënt en transparant als maar mogelijk is. Het vermogen om offertes via Bloomberg ogenblikkelijk te kunnen verzamelen en toewijzen is onderdeel van het streven om de markt efficiency te verbeteren", aldus Hrvoje Radovanic, Staatssecretaris van Financiën.

"De keuze van het Kroatische Ministerie van Financiën voor het Bloomberg Bond Auction System accentueert de nadruk die Bloomberg legt op grotere toegankelijkheid voor dealers en transparantie bij delicate resultaten en toewijzingen. Bloomberg's nuchtere kijk op risico, ingebouwde reserves, dienstvaardigheid en controle functies zijn voor de obligatie uitgevers van over de hele wereld, die voor ons Bond Auction System hebben gekozen, van doorslaggevende betekenis", aldus Russell Levi van Bloomberg. "De inlijving van het Kroatische Ministerie van Financiën in het Bloomberg Bond Auction System weerspiegelt Bloomberg's gedrevenheid voor de ontwikkeling en ondersteuning van de financiële wereldmarkten."

Het Bloomberg Bond Auction System, bereikbaar via de BLOOMBERG PROFESSIONAL service, maakt het remittenten mogelijk om hun offertes te veilen met door henzelf geselecteerde dealers, die hun biedingen doen en offerteresultaten via het Bloomberg Bond Auction System verkrijgen. Een complete lijst van emittenten, die het Bloomberg Bond Auction System gebruiken kunt u vinden via de BLOOMBERG PROFESSIONAL service via de functie AUCS .

Over Bloomberg

Bloomberg is de leidende wereldwijde provider van gegevens, nieuws en analyses. De BLOOMBERG PROFESSIONAL (R) service en Bloombergs mediadiensten leveren onvertraagde en gearchiveerde financiële en marktgegevens, prijslijsten, handels-, nieuws- en communicatietools in een enkel, geïntegreerd pakket voor corporaties, nieuwsorganisaties, financiële en juridische deskundigen en personen over de hele wereld. Bloombergs mediadiensten omvatten BLOOMBERG NEWS(R), de wereldwijde nieuwsdienst die meer dan 2.000 deskundigen op 130 kantoren wereldwijd omvat; BLOOMBERG TELEVISION(R), het 24-uursnetwerk voor zakelijk en financieel nieuws dat wereldwijd wordt geproduceerd en gedistribueerd op tien aparte zenders in zeven talen en BLOOMBERG RADIO(R), die tot op de minuut bijgehouden nieuwsberichten over XM, Sirius en WorldSpace satellietradio uitzendt over de hele wereld en op WBBR 1130AM in New York. Daarnaast publiceert Bloomberg Market tijdschriften en BLOOMBERG PRESS(R) boeken voor investeringsdeskundigen. Voor meer informatie, bezoek www.bloomberg.com.

Web site: www.bloomberg.com

Contact:

Judith Czelusniak van Bloomberg LP, +1-212-617-1212, jczelusniak@bloomberg.net