03.04.2007 / 17:30 / Rubriek: Economie / Organisatie: Independer.nl

Independer.nl

Jongeren lenen vaker bij grote bekende bank

Jongeren tot 26 jaar sluiten vaker een lening af bij een grote bekende bank. Maar consumenten van 46 jaar of ouder lenen vaker bij een kredietspecialist. Dat valt af te leiden uit de recente update van het permanente klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl. Verder blijkt uit het onderzoek dat consumenten over het algemeen redelijk tevreden zijn over hun kredietverstrekker. Kredietverstrekkers krijgen van hun klanten een dikke voldoende (6,8) maar de onderlinge verschillen in waardering zijn groot.

De hoogstgewaardeerde kredietverstrekkers zijn FBTO (7,7) en Ohra (7,6), gevolgd door Postbank en Centraal Beheer Achmea (beide 7,5). Tot de laagstgewaardeerde kredietverstrekkers behoren Becam en DSB Online (beide 6,1). Helemaal onderaan staan Primeline en Frisia Financieringen (beide 5,7). Zowel Primeline als Frisia Financieringen scoren op geen van de onderzochte aspecten een echte voldoende. Jongeren oordelen overigens niet positiever of negatiever over hun kredietverstrekker dan oudere consumenten.

Independer voert sinds mei 2005 een permanent klanttevredenheidsonderzoek uit onder bezoekers die een vergelijking van leningen maken op de website. Alle bezoekers wordt gevraagd naar de dienstverlening van hun huidige kredietverstrekker. De resultaten van deze update hebben betrekking op de periode 1 juli 2006 t/m 28 maart 2007. In die periode gaven iets meer dan 6.000 mensen hun mening over hun kredietverstrekker.

Bezoekers kregen de volgende vragen voorgelegd:

- Heeft u een lening?

- Zo ja, hoe beoordeelt u deze kredietverstrekker op de volgende punten: o Beloften nakomen
o Kwaliteit van de administratie en informatie
o Klaarstaan voor de klant

De onderzoekresultaten zijn via onderstaande link na te lezen: www.independer.nl/thema/contact/pdf/ICMLenenapril2007.pdf