ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Community platform freelancers 1e uitdaging van CREATE/The Match

3 april 2007

ICT~Office lanceert vandaag The Match. Tijdens The Match legt een ICT-bedrijf een concrete vraag neer waarop creatieve bedrijven kunnen pitchen, die in een finale strijden om de opdracht. Inter Acces is het eerste ICT-bedrijf dat op deze manier een opdracht in de markt zet: het ontwikkelen van een multimediaal community platform voor freelancers. Inter Access wil hiermee dienstverlening aan freelancers aanbieden en hen binden aan het bedrijf.

The Match maakt onderdeel uit van de Creative And Technology Exchange (CREATE), een initiatief dat ICT~Office is gestart samen met Design Connection Eindhoven, iMMovator, Mediagilde en V2_. Doel van CREATE is economische meerwaarde te creëren door de samenwerking tussen de ICT-sector en de creatieve industrie te versterken. Dit moet tot uitdrukking komen in nieuwe opdrachten en financiële samenwerkingsrelaties. De eerste CREATE-bijeenkomst heeft plaats op 13 april a.s. tijdens het Dutch Electronic Art Festival, georganiseerd door V2_. Han Dieperink, lid van de hoofddirectie van Inter Access en verantwoordelijk voor Strategie & Business Development, geeft daar een toelichting op de opdracht. Naast The Match maken onder meer managerstages en techno masterclasses deel uit van CREATE.

Spelregels
The Match is gericht op kleine ondernemingen/jonge talenten uit de creatieve industrie die nieuwe ideeën dan wel producten hebben voor ICT-toepassingen. Het winnende creatieve bedrijf mag de opdracht uitvoeren. Voorafgaand aan The Match-bijeenkomst waardeert de opdrachtgever alle bijdragen van de deelnemende creatieve bedrijven. Op basis van de inzendingen stelt deze een shortlist samen van de vijf beste inzendingen. Tijdens The Match-bijeenkomst krijgen de finalisten de gelegenheid hun inzending te presenteren aan een panel van deskundigen, de opdrachtgever en andere aanwezigen, waarna het panel de winnaar kiest.

Website
De website www.creativexchange.nl bevat informatie over alle geplande activiteiten en informatie over de partners. CREATE krijgt ondersteuning van Syntens en de ICT-bedrijven ISM eCompany en Snakeware. Het project komt tot stand mede dankzij het subsidieprogramma Creative Challenge Call van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Office-, en Internetbedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector. Zie www.ictoffice.nl


---

Noot aan de redactie (