minister Van Middelkoop op werkbezoek

Uitreiking eerste luchtmachtmedailles

Rijen - Op dinsdag 3 april 2007 bracht de Minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, in het kader van zijn kennismaking met de krijgsmacht een werkbezoek aan de Vliegbasis Gilze-Rijen. Tijdens het bezoek reikte hij de eerste Luchtmachtmedailles uit aan de Commandant der Strijdkrachten, Generaal Dick Berlijn en de Commandant Luchtstrijdkrachten, Luitenant-Generaal Hans de Jong.

De Luchtmachtmedaille werd ingesteld bij Ministerieel besluit van 8 juli 2005. De medaille wordt toegekend aan de militair in werkelijke dienst die driehonderd nachten van huis is geweest in het kader van meerdaagse operationele diensten, zoals bijvoorbeeld oefeningen.

De medaille is cirkelvormig en vervaardigd van bronskleurig materiaal. Hij is ontworpen door de heer P.Bultsma van Heraldisch Atelier BULTSMA in Kollum (Friesland). Als grondslag voor de afbeelding is de wereldbol aangehouden zoals die ook op de onderscheidingen van de overige drie krijgsmachtdelen is afgebeeld. In het midden is het embleem van de Koninklijke Luchtmacht afgebeeld de "gouden adelaar". De kleuren van het lint zijn de kleuren van de onderscheidingsvlag van de chef van de luchtmachtstaf, blauw, oranje en geel.


Noot voor de redactie (