Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 3 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-04-2007

Gevaarlijk

Assendelft, dinsdag 3 april 2007, 08:35 uur.

De politie heeft op de Dorpsstraat bij de spoorwegovergang gecontroleerd omdat met name fietsers en bromfietsers gevaarlijke situaties veroorzaken. Men komt van de Dorpsstraat en wil linksaf richting station. Het is normaal om rechts te blijven tot over de spoorlijn en dan linksaf te gaan, waarbij eventueel voor het verkeerslicht moet worden gewacht. De overtreders gaan in een vroeger stadium al links over de Dorpsstraat rijden en gaan dan tegen het verkeer in de spoorstaven over die aan die kant van de weg niet met een slagboom zijn beveiligd. De gemeente heeft ten overvloede een bord geplaatst met een inrijverbod. In ruim een uur tijd werden twintig weggebruikers bekeurd. De politie is van plan de komende tijd extra aandacht aan het verkeersgedrag op deze oversteek te besteden.

Per ongeluk

Zaandam, maandag 2 april 2007, 20:18 uur.

Een 41-jarige man uit Beverwijk en een 35-jarige man uit IJmuiden zijn door de politie overgenomen van bewakers van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De Beverwijker had nieuwe schoenen gepast en 'per ongeluk' zijn oude schoenen in de doos gedaan. Aan het bureau bleek dat er nog een niet boete van ruim 500 euro voor hem openstond. De man uit IJmuiden werd aan het bureau gehouden omdat hij nog DNA moest afstaan. Nadat iemand de boete had betaald en Forensische Opsporing DNA had afgenomen werden de mannen met een proces-verbaal voor de diefstal in vrijheid gesteld.

Agressief

Zaandam, maandag 2 april 2007, 19:52 uur.

Bij een horecagelegenheid op de Dam heeft de politie een 47-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachte van mishandeling. De man had een conflict gehad met de uitbater van de gelegenheid omdat hij naar binnen wilde terwijl er een besloten feestje gaande was. De eigenaar van de zaak zou zijn aangevallen zich hebben verdedigd waardoor de man een bloedneus had opgelopen. Ambulancepersoneel bekommerde zich om de man die kennelijk flink onder invloed verkeerde. Om onduidelijke reden sloeg het slachtoffer één van zijn helpers. Hierop werd hij ondanks hevig verzet en bedreigingen door de agenten aangehouden. De volgende dag werd hij verhoord en meteen weer ingesloten omdat er nog een boete van 950 euro voor hem openstond.

Huiselijk geweld

Zaandam, dinsdag 3 april 2007, 02:49 uur.

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden om zijn familie en hem zelf te helpen. De jongeman was vermoedelijk door drankgebruik geheel buiten zinnen en niet te hanteren. Hij had in de woning de boel kort en klein geslagen en zijn moeder belaagd. Bij het arriveren van de agenten werd de wild om zich heen slaande en schoppende man door twee mannen in bedwang gehouden. Hij werd in de boeien meegenomen en ingesloten in het politiebureau. In de loop van de dag werd de man na ontnuchtering verhoord en vervolgens in vrijheid gesteld. Hij vertelde dat hij het goed ging maken met zijn moeder. De vrouw doet geen aangifte maar gaat wel hulp zoeken voor haar zoon.

Fries gewond na aanrijding

Wijdewormer, maandag 2 april 2007, 15:17 uur.

Een 23-jarige automobilist uit Marrum is gewond geraakt na hij in aanraking kwam met een autobus uit Litouwen die werd bestuurd door een 29-jarige man. De autobus reed over de rechter rijstrook in de richting van Purmerend. De man uit Friesland reed op de linkerbaan en verplaatste zijn voertuig naar de rechter baan. Op dat moment moest de buschauffeur remmen en reed de personenwagen tegen de achterzijde van de bus. De bus raakte links achter beschadigd en de personenauto raakte vermoedelijk total loss. De bestuurder van het achterste voertuig werd per ambulance met vermoedelijk een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding

Broek in Waterland, maandag 2 april 2007, 15:50 uur.

Op de Provincialeweg N247 zijn drie personenauto's met elkaar in botsing gekomen. De drie voertuigen reden vanuit de richting Amsterdam in de richting van Broek in Waterland. Een 55-jarige man uit Monnickendam moest afremmen voor verkeerslichting en filevorming. Een 25-jarige Edamse die achter hem reed kon het nog beremmen maar een 41-jarige Amsterdammer die daar weer achter reed kon niet op tijd stoppen en reed tegen de auto van de Edamse die doorschoot tegen de voorste auto. De vrouw uit Edam werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Overvallen

Purmerend, dinsdag 3 april 2007.

De politie onderzoekt een tiental berovingen die de afgelopen paar dagen hebben plaatsgevonden in Purmerend. Op verschillende plaatsen, zowel omgeving centrum als in buitenwijken, werden de slachtoffers door meerdere personen belaagd en onder bedreiging beroofd. De buit bestond uit een fiets, een mp-3 speler, geld, telefoon en dergelijke. De districtsrecherche Purmerend verzoekt getuigen dringend contact op te nemen via 0900-8844. Ook anonieme meldingen zijn welkom maar dan moet er gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dodelijk ongeval

Assendelft, dinsdag 3 april 2007, 14:50 uur.

De politie onderzoekt een ongeval op de Provincialeweg N246 op het gedeelte tussen Pont Buitenhuizen en Beverwijk waarbij een vrouw om het leven is gekomen. De vrouw reed in een personenauto vanuit de richting Beverwijk in de richting van Pont Buitenhuizen. Door nog onbekende oorzaak kwam zij op de verkeerde weghelft waar zij frontaal in botsing kwam met een bestelbus die werd bestuurd door een 54-jarige man uit IJmuiden. Achterop de bestelbus botste een personenauto bestuurd door een man. De bestuurders van de bestelbus en de achterop gereden auto zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.