Landstede


Expositie over Ghana in Het Atelier

De leerlingen van brede school Het Atelier in Assendorp zijn tijdens de vastentijd, de zes weken voor Pasen, aan de slag geweest met de vastenactie. Gisteravond werd het project en de inzamelingsactie voor Ghana succesvol afgesloten met een optreden van de kinderen en een expositie. Ouders en geïnteresseerden uit de wijk waren hiervoor uitgenodigd. Het totale bedrag dat is ingezameld wordt overhandigd aan de organisatie van de vastenactie.

Tijdens het project werden de leerlingen uitgedaagd na te denken over hun eigen situatie en die van anderen in de wereld.

Ze stonden stil bij het leven van mensen en vooral de kinderen in Ghana. Kinderen van groep 1 tot en met 4 versierden de klas tot een jungle met wilde dieren. De bovenbouw maakte tijdens beeldende vorming djembees en maskers.

Tijdens alle vakgebieden zijn ze bezig geweest met het project en zijn er muurkranten gemaakt over onderwijs, economie en de rechten van het kind.

Er waren ouders en geïnteresseerde buurtbewoners aanwezig die hebben genoten van de verschillende presentaties door de kinderen en van de prachtige exposities in de groepen.