KNHS


Laurens Sliepenbeek met S&A Nourejev in A-kader dressuur junioren 3 april 2007

ERMELO (KNHS) Laurens Sliepenbeek is met S&A Nourejev opgenomen in het A-kader dressuur junioren. Met de winnende score van 68,20% in de landenproef tijdens het Nationaal Dressuur Treffen in Beek dwong de combinatie opname in dit topkader van de KNHS af.

In zeer korte tijd is het Sliepenbeek gelukt om zich met S&A Nourejev in de kijker te rijden. Hoewel Sliepenbeek kan profiteren van de gedegen opleiding die S&A Nourejev bij zijn vorige ruiter Edward Gal heeft genoten, is het een knappe prestatie van de 17-jarige ruiter die de hengst nog geen drie maanden onder het zadel heeft en afgelopen zomer zelf nog op de pony zat.

Niet alleen met S&A Nourejev gaat het de ambitieuze ruiter goed. Met de Jazz-merrie S&A Ode koerst hij eveneens af op een plaats in de kaders. Dit weekend zal Sliepenbeek zijn beide paarden voor het eerst in het buitenland aan de start brengen tijdens de internationale jeugdwedstrijd in het Oostenrijkse Stadl Paura.

Ponys
Ook bij de ponys is er goed nieuws te melden over een prille combinatie. Maria van den Dungen is met de onlangs aangekochte Pan Tau B opgenomen in het B-kader. Pas zes weken na de aankoop van deze hengst veroverde de combinatie de kampioenstitel op de KNHS indoorkampioenschappen en nu is er wederom succes met opname in het B-kader.

Huidige samenstelling kaders dressuur junioren en ponys:

Junioren

A-kader:
Chantal van Lanen (Uden) Beaujolais
Michelle van Lanen (Uden) Incredible
Daniëlle van Mierlo (Maasland) - Reggea
Merel Peper (Nijkerk) Flayrah
Jarissa van Silfhout (Lunteren) Rho Dance en Trappel Laurens Sliepenbeek (Naarden) S&A Nourejev

B-kader:
Robin Beekink (Vinkel) Kaoma
Lotte Jansen (Itterbeck, Duitsland) - Mondego

Ponys

A-kader:
Maria van den Dungen (Amsterdam) Hertenhofs Sunlight Lotte Jansen (Itterbeck, Duitsland) Oosteinds Rocco Kimberly de Jongh (Achtmaal) Just Youn Me
Angela Krooswijk (Prinsenbeek) Power and Paint

B-kader
Maria van den Dungen (Amsterdam) Pan Tau B
Lars opt Hoog (Haghorst) Isarco
Kimberly de Jongh (Achtmaal) Brummerhoeves Boss Anne van der Weerd (Hoevelaken) - Quatro