Gemeente Buren


College bezoekt Van Ossenbruggen Fruit Ingen

Dinsdag 3 april bezochten burgemeester en wethouders groothandel Van Ossenbruggen Fruit in Ingen. Dit vond plaats in het kader van de werkbezoeken en themabijeenkomsten van B en W elke eerste dinsdag van de maand, waarmee zij extra invulling geven aan de vergaderingen.

Modern familiebedrijf

Na een toelichting op de bedrijfsvoering, kregen de burgemeester en wethouders een rondleiding door de boomgaarden en de gebouwen, die onlangs nog volledig gerenoveerd zijn en voorzien van moderne koelopslagruimten en sorteer- en verpakkingsmachines. Tijdens het bezoek kwamen onderwerpen aan de orde waar niet alleen Van Ossenbruggen mee te maken heeft, maar de hele fruitsector in de regio, zoals de bereikbaarheid, milieuvraagstukken, uitbreidingsmogelijkheden en de concurrentie binnen de fruitsector in Nederland en in Europa.

De heer en mevrouw Van Ossenbruggen hebben hun bedrijf in bijna veertig jaar tijd opgebouwd vanuit het niets. Nu worden jaarlijks ruim 5,5 miljoen kg appels en peren geteeld en verkocht in binnen- en buitenland. Zon 10% hiervan wordt door Van Ossenbruggen zelf geteeld, de rest wordt ingekocht van telers onder meer in Nederland en België. Hiervan wordt 65% weer geëxporteerd naar Scandinavië, Duitsland, Polen en Spanje. Inmiddels is Van Ossenbruggen Fruit een echt familiebedrijf, waarin beide zonen en dochter meewerken.