Gemeente Coevorden

Europark en Coevorder ondernemers presenteren zich op vakbeurs in München

Europark GmbH en ondernemers op dit grensoverschrijdende bedrijventerrein in Coevorden en Emlichheim presenteren zich in juni op de internationale transport en logistiek vakbeurs in München. Van 12 tot en met 15 juni vindt in de Duitse stad de Transport & Logistik Messe plaats. Het Europark is samen met Nijhof Wassink, Penske, Bentheimer Eisenbahn en de nieuwe Euroterminal II vertegenwoordigd in een stand op het Holland-paviljoen.

Op de vakbeurs, die iedere twee jaar wordt gehouden, worden 1.500 standhouders uit 57 landen verwacht die hun nieuwste technologieën en producten voor het internationale goederenverkeer tonen. Voor de gemeenten Coevorden en Emlichheim een goede gelegenheid om de nieuwe Euroterminal II, de eerste grensoverschrijdende railcontainerterminal van Nederland en Duitsland, internationaal te promoten.

De gemeente Coevorden heeft door haar ligging nabij weg, water en spoor een uniek product te bieden voor internationale transporteurs en bedrijven die deze beurs bezoeken. Nu al worden jaarlijks dertigduizend containers op- en overgeslagen bij de bestaande railcontainerterminal aan de Nieuwe Haven in Coevorden. Door de tweede terminal, gelegen tussen het terrein van Nijhof Wassink en het Duitse gedeelte van het Europark zal deze capaciteit zeker verdubbelen. Euroterminal II is de exploitant van nieuwe terminal waarin verschillende transportondernemingen samenwerken. De dagelijkse leiding is in handen van de Bentheimer Eisenbahn.

Namens de gemeente Coevorden zullen burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Peter Snijders van economische zaken aanwezig zijn bij de internationale presentatie van Euroterminal II op woensdag 13 juni 2007.